Zavřít reklamu

Jablíčkáři, kteří plánují pořízení některého z nedávno představených iPhonů 13 (Pro) budou mít v následujících týdnech a možná i měsících důvod ke starostem. Podle zdrojů velmi dobře informované agentury Bloomberg se totiž nyní kalifornský gigant rozhodl kvůli celosvětovému nedostatku čipů výrazně výrobu novinek utlumit, kvůli čemuž jednak nesplní své prodejní cíle, ale také ještě zhorší dostupnost už tak špatně dostupných novinek. 

Podle zdrojů Bloombergu musel Apple snížit výrobu svých iPhonů pro letošní rok až o 10 milionů kusů s tím, že toto snížení se vztahuje primárně na řadu 13. Až doposud totiž běžela výroba iPhonů bez větších komplikací, takže je jasné, že jinde než na řadě 13 se výrobně šetřit nedá. Na vině jsou pak výše zmíněné čipy, jejichž nedostatek decimuje tvrdě celý svět a zdá se, že se situace hned tak nezmění. Je proto otázkou, jaké výrobní cíle si může Apple stanovit na příští rok. 

Ačkoliv Apple informaci o relativně brutálním snížení výroby iPhonů nepotvrdil, zpráva Bloombergu se již stihla negativně podepsat na akciích. Dá se navíc očekávat, že nejistota investorů bude na jejich hodnotě vidět až do čtvrtka 28. října, kdy se koná oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí, při jejichž příležitosti zcela určitě zazní i informace o výrobě novinek. Pokud se tedy i vy chystáte na nákup iPhonu, máme pro vás dobrou radu – s objednáním nezahálejte. 

Dnes nejčtenější

.