Zavřít reklamu

Ačkoliv se to může zdát k nevíře, od vydání první veřejné verze iOS 15 s označením 15.0 uplynou dnes rovné tři týdny. A jelikož jsme se v jejich průběhu dočkali už i vydání prvního minoritního upgradu i spuštění beta testování prvního updatu majoritního, asi vás nepřekvapí, že se Apple před pár hodinami rozhodl první veřejnou verzi iOS 15 přestat podepisovat. To jinými slovy znamená, že si ji již na iPhony nenainstalujete a při přeinstalacích tak bude nutné sáhnout buď po iOS 15.0.1, nebo po betě iOS 15.1. 

K ukončení podepisování starších verzí iOS se Apple uchyluje vždy pár týdnů po vydání jejich nové verze ve snaze udržet co nejvíce jablíčkářů právě na nové verzi daného operačního systému, která bývá zpravidla nejbezpečnější a disponuje aktuálními novinkami. Kromě toho se jedná o snahu zamezit využívání jailbreaků, které zpravidla vznikají právě na starších verzích, jejichž bezpečnostní chyby využívají ke své funkčnosti. Jablíčkáři, kteří jailbreaky využívají, proto většinou downgradují po aktualizaci na novější systém po vydání jailbreaku na starší verzi, čemuž chce právě Apple zamezit. 

V tuto chvíli je otázkou, kdy přesně bychom se mohli dočkat v současnosti testovaného iOS 15.1, který by měl přinést řadu zajímavých novinek. Apple s jeho testováním totiž zrovna příliš nespěchá a pokud bude v tomto tempu pokračovat, dá se očekávat, že se veřejné verze iOS 15.1 dočkáme nejdřív na přelomu října a listopadu.  

Dnes nejčtenější

.