Zavřít reklamu

Fanoušci konzervativního designu či levnějších iPhonů budou mít již příští rok na jaře důvod k radosti. Apple se totiž chystá v tomto období uvést třetí generaci oblíbeného iPhonu SE, která bude právě vlastnosti uvedené výše splňovat. Tvrdí to alespoň zdroje portálu MacOtakara, které patří mezi ty nejpřesnější a které například u iPhonu SE 2. generace předpověděly prakticky vše výrazně před ostatní leakerskou konkurencí. 

Zdroje Japonců tentokrát tvrdí, že se nový iPhone SE nedočká žádné designové úpravy a bude tak i nadále vycházet z iPhonu 8. Apple u něj totiž chce zamíchat maximálně barvami, aby jej odlišil od předešlé generace a zároveň zatraktivnil pro stávající majitele iPhonů SE 2. generace. Co se pak týče hardwaru, zde Apple počítá s nasazením čipsetu A15 Bionic, který tepe i v letos představených iPhonech. S ohledem na použití tohoto čipu se pak dá očekávat nasazení 4 GB RAM paměti, jako je tomu u řady 13, což tak z iPhonu SE 3 udělá stejně výkonné zařízení. 

Příjemného upgradu se dočká i konektivita k mobilním sítím. Nynější maximum v podobě LTE totiž nahradí 5G přiipojení, které Apple nasazuje u iPhonů od řady 12 z podzimu loňského roku. Díky tomu se tak stane novinka jednak daleko připravenější na datovou budoucnost, ale také jednou z cenově nejzajímavějších možností pro vstup do 5G světa. Je nicméně třeba brát v potaz to, že 5G minimálně na území ČR a SR ocení jen zlomek jablíčkářů, protože pokrytí zatím není vůbec dobré. 

MacOtakara má poměrně překvapivě jasno už i ve startu výroby a představení novinky. Dodavatelský řetězec má výrobu spustit konkrétně už letos v prosinci s tím, že když vše půjde podle plánu, což by vzhledem k minimálním zásahům do telefonu jako takového mělo, k jeho představení dojde na jaře příštího roku. Opakovat se tak bude scénář z roku 2016 a 2020, kdy Apple taktéž iPhony SE ukázal světu na jaře. 

Dnes nejčtenější

.