Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se zaměříme na voděodolnou brašnu na kolo Bicycle Phone Bag od firmy Epico, která umožňuje mít u sebe telefon i při sportovní aktivitě, jako je jízda na kole. Obzvláště při delších naplánovaných trasách se každému cyklistovi bude hodit chytrý telefon s navigací a dalšími nezbytnými funkcemi doslova na dosah ruky a stále před sebou, aniž by jakkoliv překážel. A co víc? V tomto případě zbytečné zavazadla na potřebné drobnosti můžete nechat doma. Vnitřek pouzdra je totiž prakticky uspořádán tak, aby poskytnul dostatek prostoru i pro osobní věci a příslušenství. Podrží vám tedy nejen chytrý telefon, ale například i klíče, powerbanku a další věci dle vašich potřeb. Stačí ho jen upevnit na řídítka pomocí suchého zipu, a vyrazit.

Technické specifikace

Nejdříve si představíme klíčové vlastnosti pouzdra. Snadné ovládání telefonu umožnuje plně transparentní přední folie, o pevné přichycení k řídítkům se postarají tři suché zipy. Díky lehkému a odolnému materiálu, ze kterého je pouzdro vyrobené (polyester a PVC), ochrání telefon při jízdě i před tvrdými nárazy a lehkým oděrkám. Pohodlné ovládání telefonu i při slunečných podmínkách zajistí clona, která zároveň nijak nepřekáží při ovládání. Vzhledem k vodotěsnému provedení brašny je možné vyrazit do terénu i v nepříznivých podmínkách. Součástí je i zmíněný poměrně velký úložný prostor. Předměty v něm snadno lokalizujete prostřednictvím AirTagu, pro který je v brašně kapsička. Epico Bicycle Phone Bag váží 28g, jeho výška je 19 cm, a šířka 10,5 cm, což je dobrou zprávou pro uživatele větších smartphonů. Pořídit jej lze za 590 Kč s tím, že se slevovým kódem na konci článku je seženete ještě o 20 % levněji. 

Zpracování a design

Pouzdro je k dispozici v celočerné variantě. Design na první pohled neurazí, ani nenadchne. Zkrátka se tento kousek od Epica stane součástí vašeho dosavadního sportovního vybavení, aniž by nějak vyčníval. Materiál byl zvolen tak, aby ochránil telefon před vnějšími vlivy a zároveň nebyl zbytečně težký, což se povedlo. Díky jeho nízké váze 28g je pouzdro lehce přenositelné a je příjemné s ním manipulovat. Přední strana výrobku se pyšní sluneční clonou, která sahá téměř do poloviny výrobku, bok je zdobený logem firmy Epico. Po otevření zipu se v přední části nachází fólie, skrze kterou budete telefon ovládat, upevnění telefonu pod ní zajistí velký suchý zip. V druhé části už najdete úložný prostor, který je kolem opevněn tvrdším materiálem. Na zadní straně jsou upevněny tři suché zipy, které stačí před jízdou obepnout kolem řídítek.

Testování

Pouzdro jsem testovala při delší cyklistické projížďce za slunečných podmínek. Ani náročnost terénu mě neodradila vzít tohoto pomocníka s sebou, protože disponuje velmi odolnou konstrukcí, tedy je v něm o telefon dobře postaráno za jakýchkoliv podmínek.  Přichycení pouzdra na řídítka proběhlo vzhledem k použití suchého zipu velmi rychle, i při jízdě po nerovnostech stále drželo tak, jak by mělo. Před jízdou je dobré zkontrolovat také sklon řídítek, protože v případě upevnění brašny na příliš sklopená řídítka je nemožné telefon v pouzdru používat, protože na něj budete nahlížet ze špatného úhlu. V případě použití smartphonu s menší úhlopříčkou (4,7“) se naskytl problém s přichycením za fólii. Suchý zip nedokázal telefon dostatečně obepnout a tak při jízdě nedržel na stejném místě, tedy bylo takřka nemožné použít domovské tlačítko. Ideálním doplňkem se tedy brašna stane zejména pro majitele zařízení s větší úhlopříčkou, vzhledem k tomu, že při testování s telefonem o velikosti 5,99“ jsem nic podobného nemusela řešit. S ovládáním displeje přes fólii jsem pak rovněž neměla problém. Skvělou vychytávkou je určitě zmiňovaná sluneční clona. I při velmi jasných podmínkách skvěle plnila svou funkci a displej byl stále čitelný. Velkým plusem, který stojí za zmínku, je dostatek úložného prostoru. Na vyjížďku jsem si s sebou nemusela brát další zavazadla, protože se mi o nezbytné věci postarala spodní část brašny. Úložný prostor v ní je disponován tak, aby při manipulování s věcmi nebylo potřeba hýbat i s připevněným telefonem. Snadný a okamžitý přístup k věcem zajišťuje spolehlivě fungující otevírání na zip. Vše jsem navíc měla stále před očima, takže jsem se absolutně vyhnula strachu ze ztráty.

Resumé

Epico Bicycle Phone Bag by nemělo chybět ve výbavě žádného cyklisty. Jeho využívání zpříjemní jízdu na kole a otevře nové možnosti. Černý univerzální design doplní ostatní sportovní příslušenství a pevná konstrukce telefon nejen podrží, ale i ochrání. Velkou výhodou je také snadné uchycení ke kolu, voděodolnost, sluneční clona, pohodné ovládání a dostatek úložného prostoru. Problémy nastávají při používání menších zařízení, v takovém případě telefon v pouzdru dostatečně nedrží a nelze ho ovládat. Pokud sháníte pouzdro, které je precizně zpracované a kvalitou odpovídá ceně, je tento kus od Epica perfektním kandidátem.

Slevový kód

Jak již zaznělo výše, běžná cena držáku je 590 Kč. Díky naší spolupráci s Mobil Pohotovostí jej však můžete získat o 20 % levněji. Při nákupu stačí do pole pro slevový kód zadat epicosport20 a cena se rázem sníží na 472 Kč.

Epico Bicycle Phone Bag můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.