Zavřít reklamu

Remaster GTA oficiálně potvrzen! Přesně o podobném projektu se napříč hráčskou komunitou vedly vášnivé debaty, podle kterých by mělo populární herní studio vydat remasterované verze svých nejpopulárnějších titulů, které jsou naprostou ikonou pro období herní konzole Playstation 2. Konkrétně bychom se měli dočkat Grand Theft Auto: The Trilogy, tedy remasterů GTA III, GTA: Vice City a legendárního kousku GTA: San Andreas. Tyto hry mimo jiné definovaly celou jednu generaci hráčů.

Postup o několik kroků vpřed

Remaster těchto titulů však nepřinese pouze lepší grafiku, ale zároveň dojde k vylepšení celkové hratelnosti, která tak bude odpovídat moderním standardům. Navzdory tomu si každopádně hry zachovají stejnou koncepci jako jejich originály, díky čemuž jejich hraní bude nádhernou dávkou nostalgie na začátek současného tisíciletí. Rockstar v tomto směru bohužel nezveřejnil více informací. Slíbil však, že během několika následujících týdnů se s fanoušky podělí o kvanta zajímavostí ohledně celé trilogie. V současné situaci taky není úplně jasné, zdali budou hry dostupné v rámci balíčku GTA: The Trilogy, anebo jestli si je budeme muset zakoupit jednotlivě. Samozřejmě nejlepší variantou by bylo, kdyby byly k dispozici obě možnosti.

GTA-Trilogy-1536x864

Sbohem současným verzím

Herní studio Rockstar zároveň informuje o tom, že z nabídky digitálních platforem již v příštím týdnu zmizí současné verze her GTA III, GTA: Vice City a GTA: San Andreas. Pokud je tedy chcete mít ve své knihovně, tak byste určitě neměli promeškat nynější šanci a rovnou si je zakoupit. To se však týká především skalních fanoušků. Pro běžné hráče pak určitě stačí, když si až posléze pořídí remasterované tituly.

Dostupnost a cena

Pojďme se ještě podívat, na jakých platformách budou tyto novinky vlastně k dispozici. Již na první pohled je patrné, že chce Rockstar své legendární tituly poskytnout každému, a proto si je budou moci vychutnat i hráči na mobilních telefonech. V tomto směru je ale nutné upozornit na jednu věc. Zatímco trilogie bude pro PC a herní konzole (včetně Nintenda Switch) k dispozici ještě během letošního roku, tak mobilní verze dorazí nejdříve až v první polovině příštího roku. Nejasné je to i v případě ceny. Jak jsme již navíc zmiňovali, není ani jasné, zdali budou hry k mání jednotlivě, anebo v rámci balíčku.

Dnes nejčtenější

.