Zavřít reklamu

Operační systémy iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jsou k dispozici již po dobu několika měsíců. Z počátku byly samozřejmě všechny tyto systémy k dispozici pouze v rámci beta verzí pro vývojáře a testery. O několik měsíců později pak přišly i oficiální verze pro širokou veřejnost, které jsou nyní dostupné již několik týdnů. Pokud patříte mezi čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté neunikly články, ve kterých se věnujeme novým funkcím ze zmíněných systémů. Novinek a vylepšení je k dispozici opravdu mnoho, tudíž pokud se systémy chcete naučit využívat na plno, tak rozhodně čtěte (nejen) naše návody i dál.

Jak na iPhone jednoduše a rychle sdílet obsah pomocí Siri

Mezi největší novinky, které jsou dostupné v iOS 15, patří například režimy Soustředění, dále přepracované aplikace FaceTime a Safari či třeba příchod funkce Live Text. Mimo to se ale vylepšení dočkala také hlasová asistentka Siri. Ta doposud ke všem akcím potřebovala připojení k internetu – pokud jste připojení nebyli, tak jednoduše požadavek nesplnila. V iOS 15 se však Siri u některých základních požadavků naučila fungovat i offline, tedy bez připojení k internetu, což je rozhodně perfektní zpráva. Mimo to můžete nově se Siri jednoduše a rychle sdílet jakýkoliv obsah, který otevřete na obrazovce. Jak? Stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem iPhonu s iOS 15 otevřeli aplikaci a obsah, který chcete sdílet.
  • Následně pomocí aktivačního příkazu či tlačítkem aktivujte hlasovou asistentku Siri.
  • Jakmile tak učiníte, tak řeknete příkaz „Share this with [kontakt]“.
    • Chcete-li tedy obsah sdílet například s Vratislavem, tak řekněte „Share this with Vratislav“.
  • Poté se v horní části obrazovky objeví náhled obsahu, který se bude sdílet.
  • Nakonec stačí vyslovit „Yes“ pro potvrzení odeslání či „No“ pro odmítnutí. Přidat můžete ručně i komentář.

Co se týče obsahu, který Siri umí sdílet, tak se může se jednat například o snímek z Fotek či jiný obsah, klidně i z aplikace třetí strany. Pokud Siri není schopna určitý obsah sdílet přímo, tak vám o této skutečnosti dá vědět a vytvoří alespoň snímek obrazovky, který můžete stejným způsobem ihned sdílet s vybranou osobou. Jedná se o opravdu bleskový způsob pro sdílení jakéhokoliv obsahu. Pokud byste totiž chtěli obsah sdílet ručně, tak je nutné několikrát klepnout, abyste konkrétní volbu našli, popřípadě je nutné, vytvořit snímek obrazovky, který zase musíte rozkliknout, klepnout na sdílení, vybrat kontakt apod. Při sdílení obsahu pomocí Siri si tak ušetříte hromadu času.

Dnes nejčtenější

.