Zavřít reklamu

Na konci minulého týdne jsme vás informovali o tom, že Apple zřejmě upustil od plánu nasadit v příštím roce OLED displej do iPadů Air, jak ještě nedávno plánoval. Tyto zprávy tehdy ještě pocházely od poměrně neověřeného zdroje a byly tedy stále solidně vyvratitelné, avšak nyní se zdá, že je o displeji skutečně rozhodnuto. S potvrzením opuštění plánu na OLED u iPadů Air totiž před pár hodinami přišel i přední Apple analytik Ming-Chi Kuo. 

Zdroje Kua tvrdí, že měl Apple nasazení OLEDu u iPadů Air skutečně dlouhodobě v plánu, ale nakonec se rozhodl tak neučinit kvůli obavám z kvality panelů v kombinaci s vysokými náklady na jejich výrobu, která mohla udělat z těchto modelů extrémně drahou záležitost. Právě to si přitom Apple nemohl vzhledem k tomu, že cílí na středně náročné uživatele, absolutně dovolit  a proto měl rozhodnout, že se u další generace Airu přidrží LCD, konkrétně pak Liquid Retiny využívané i nyní. U řady Pro pak nasadí v obou velikostech displeje s mini LED podsvícením, přičemž v současnosti disponuje tímto typem podsvícení jen větší model. 

Kdy přesně Apple nový iPad Air představí není v tuto chvíli bohužel zcela jasné. Stát se tak totiž může hypoteticky hned na čtyřech konferencích, přičemž vyloučit si nedá ani tisková zpráva vydaná Applem v jeho tiskovém centru. Nynější generaci sice Apple odhalil v září, v minulosti však ukazoval nové Airy Apple na jaře a nebránil se právě ani tiskovým zprávám. V tomto směru tedy bude příští rok skutečně zajímavý. 

Dnes nejčtenější

.