Zavřít reklamu

Čekání na příchod nové generace Apple Watch je téměř u konce. Apple totiž před malou chvílí skrze tiskovou zprávu oznámil, že se již tento pátek – tedy 8. října – rozběhnou jejich předobjednávky s tím, že do prodeje zamíří hodinky o týden později – tedy 15. října. Na pulty obchodů se tak dostanou přesně měsíc a den po jejich oficiálním odhalení.

Obecně se dá říci, že toho o nových Apple Watch zatím příliš mnoho nevíme. Apple totiž na své první podzimní konferenci o hodinách prozradil de facto jen to, že budou mít mírně větší tělo (konkrétně 45 a 41mm), užší rámečky kolem displeje, stanou se díky upravené konstrukci odolnější a nabídnou i podporu rychlého nabíjení. Pokud vás však zajímá například česká cena, ta zatím oznámená nebyla, byť se počítá s tím, že bude na stejné úrovni jako tomu bylo v loňském roce u Series 6. V USA mají totiž hodinky začínat na stejné částce jako loni, takže ani u nás nebude důvod ke zdražování. 

V tuto chvíli je velkou otázkou, jak na tom budou hodinky z hlediska dostupnosti – tedy zda na ně bude muset svět čekat dlouhé týdny jako na nové iPhony 13 Pro, či zda budou v tomto směru lepší a dorazí k zákazníkům rychleji. V kuloárech se nicméně šušká o tom, že kvůli problémům s výrobou budou minimálně některé modelové řady zcela určitě z hlediska skladových zásob ovlivněny a bude se na ně tedy muset čekat. Vše však ukáže samozřejmě až tento pátek, kdy předobjednávky vypuknou. 

Dnes nejčtenější

.