Zavřít reklamu

K představení nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 došlo již před několika měsíci. Ode dne představení byly pro všechny testery a vývojáře k dispozici beta verze, díky kterým bylo možné ke zmíněným systémům získat předběžný přístup. K vydání prvních veřejných verzí pak došlo několik dnů nazpátek. V případě iOS 15 to znamená, že pokud vlastníte iPhone 6s a novější, tak si již můžete tento systém nainstalovat a začít jej využívat. Kromě systémů však Apple přišel také s novou verzí Safari 15, která taktéž přichází s mnoha novinkami a vylepšeními.

Jak na Macu v Safari deaktivovat podbarvení horní části panelů

Jak už jsem nakousl výše, tak Apple v rámci Safari 15, které je k dispozici na prakticky všechny operační systémy, přišel s několika vylepšeními, a to jak na poli designu, tak na poli funkčnosti. Pravdou ale je, že některé nové funkce jsou svým způsobem kontroverzní a ne každému uživateli se musí nutně líbit. Kromě nového rozhraní horního řádku s panely přišel Apple i s funkcí, která jej dokáže podbarvit, a to odpovídající barvou, kterou konkrétní web využívá primárně. Na webu Letem světem Applem tak bude mít horní řádek s panely světle modrou barvu apod. Mnohým uživatelům však tato funkce nevyhovuje, jelikož podle nich pak vypadá Safari jako cirkus. Chcete-li na Macu podbarvení horní části s panely deaktivovat, postupujte následovně:

  • Prvně se na vašem Macu přesuňte do aktivního okna Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levé části horní lišty klepněte na záložku Safari.
  • Následně v menu klepněte na řádek s názvem Předvolby…
  • Tímto se otevře nové okno s předvolbami webového prohlížeče Safari.
  • V tomto okně s v menu v horní části přesuňte do sekce Panely.
  • Zde už jen nakonec odškrtněte možnost Zobrazit barvu v řádku panelů.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu lze tedy na vašem Macu s nainstalovaným Safari 15 vypnout barvení horní části s panely. Po deaktivaci zůstane barva panelu klasicky světlá či tmavá, v závislosti na využití světlého či tmavého režimu. Berte na vědomí, že v některých beta verzích se možnost pro deaktivaci barvení panelů nachází sice na stejném místě, ale ještě pod nepřeloženým názvem Show color in tab bar.

Dnes nejčtenější

.