Zavřít reklamu

Nový iOS 15 jablíčkáře dle všeho přespříliš nenadchnul. Vyplývá to alespoň z dat analytické společnosti Mixpanel, dle kterých je po téměř dvou týdnech od vydání nainstalován jen zhruba na pětině kompatibilních zařízení. V předešlých letech bylo přitom tempo instalací klidně i dvojnásobné. 

Důvodem, proč nový iOS netáhne, je takřka 100% jeho chybovost v kombinaci s relativně drobnými novinkami, které přináší. Kvůli tomu tak systém není ani zdaleka tak lákavý, jak tomu bylo v předešlých letech, což vede jablíčkáře k umírněnějšímu přechodu na něj. Určitý zlom může sice přinést vydání první opravné aktualizace, která většinu nejhorších chyb odstraní, ale její vydání je zatím v nedohlednu. Je nicméně třeba brát v potaz to, že se jedná o neoficiální data vycházející z návštěvnosti webů, které jsou schopné nový iOS rozpoznat. Data od Applu, kterých se pravděpodobně dočkáme již zanedlouho, mohou tedy vypadat jinak, byť se v minulosti zpravidla datům od Mixpanelu velmi blížily. 

O systému iOS 15 se dá obecně hovořit jakožto o systému s největším počtem chyb za poslední roky. Přitom ještě v posledních fázích beta testování se zdálo, že se podařil Applu velmi slušně odladit a nebude se tak opakovat situace z roku 2017, kdy jablíčkáři hromadně přecházeli na iOS 11, aby z něj následně rychle prchali zpět na iOS 10 právě kvůli jeho extrémní chybovosti. Applu se tehdy tento systém podařilo uvést do rozumné podoby až po vydání několika softwarových aktualizací zaměřených prakticky jen na opravy. A jak jste s iOS 15 spokojeni vy? 

Dnes nejčtenější

.