Zavřít reklamu

Těšili jste se na první iPady s OLED displeji, jejichž příchod byl ještě nedávno předpovídán na příští rok? Pak vás následující řádky pravděpodobně příliš nepotěší. Podle zpráv z Jižní Korei to totiž vypadá, že se nad tímto typem iPadu nakonec stahují mračna a nedorazí. Apple měl totiž odpískat dohodu se Samsungem, který mu měl dodávky OLED panelů pro iPady zajistit. 

Proč přesně se Apple rozhodl OLED displeje u Samsungu pro iPady stornovat bohužel zdroje neví zcela přesně. Slyšet totiž měli vícero verzí, přičemž jedna z nich se točí například kolem možné neziskovosti z těchto modelů a další pak třeba nad nedostatečnou kvalitou panelů, které však Samsung ani nikdo jiný kvalitnější pro účely iPadů vyrobit nedokáže a kvůli tomu tak musí být projekt uložen k ledu. Ať tak či onak, výsledek pro jablíčkáře je jasný – u iPadů Air, do kterých měly  OLEDy dorazit, se budou muset i nadále spoléhat buď na Liquid Retiny, nebo na displeje s mini LED podsvícením, které jsou v současnosti k dispozici u 12,9” iPadů Pro. 

Ačkoliv zní nasazení OLED displejů na iPady Air “na první dobrou” jako skvělý nápad, pravdou je, že mnozí analytici měli z tohoto kroku spíše strach. OLED displeje jsou totiž stále poměrně drahé na výrobu, kvůli čemuž se obecně očekávalo, že by mohly iPady jimi osazené poměrně výrazně podražit, což by se negativně podepsalo na jejich prodejích. Zobrazovací schopnosti OLED displejů jsou přitom s mini LED displeji relativně srovnatelné a to při výrazném cenovém rozdílu ve prospěch mini LED. 

Dnes nejčtenější

.