Zavřít reklamu

Společnost Apple je na světě již pěkných pár desítek let. Její historie je tedy poměrně bohatá, a najdeme v ní řadu zásadních a zajímavých momentů. Pokud se považujete za znalce jablečné historie, určitě si vyzkoušejte náš dnešní kvíz, který vaše znalosti řádně prověří.

Kvíz: Jak dobře znáte historii Applu?

1. Rok, kdy byla založena společnost Apple, jistě každý zná. Vzpomenete si ale na den a měsíc?

Apple Garage

2. Steve Jobs sice založil Apple, po dobu několika let v něm ale nepůsobil. V kterém roce musel Jobs z firmy odejít?

Steve Jobs

3. Apple se v roce 1977 dočkal finanční injekce ve výši 250 milionů dolarů. Kdo byl oním šlechetným dárcem, který se zároveň stal třetinovým vlasníkem?

Apple II klavesnice

4. V posledních letech můžeme při úvodních záběrech k Apple Keynotes sledovat impozantní kruhovou budovu v Apple Parku. Kdy tento kampus oficiálně otevřel své brány pro zaměstnance?

apple park 3

5. Odchod Steva Jobse z firmy jsme již v tomto kvízu zmiňovali. Vzpomenete si, v kterém roce se Jobs oficiálně vrátil (zatím dočasně) do vedení Applu?

jobs-imac

6. Před návratem Steva Jobse se Apple potýkal s velkými finančními těžkostmi. Která z technologických firem Applu tehdy výrazně finančně pomohla?

Apple logo fb

7. Logo společnosti Apple je již několik let jednobarevné, kdysi ale hrálo barvami duhy. V kterém roce Apple oficiálně přešel na novou barvu nakousnutého jablka?

Apple logo duhové

8. S Applem je spojený také slogan Think Different. Vzpomenete si, kdy se v televizi poprvé objevil stejnojmenný reklamní spot?

Think different

9. Apple má kromě jiného v nabídce také přehrávače iPod, které se začátkem milénia těšily velké popularitě. Komu se přezdívá „otec iPodu“?

iPod classic

10. Na závěr si dáme zajímavost o prvním počítači, který vzešel z dílny Apple. Jakou cenu stanovil Steve Wozniak u Apple I?

Apple 1

Dnes nejčtenější

.