Zavřít reklamu

Jestliže patříte mezi uživatele iPhonu, potažmo operačního systému iOS, již po dobu několika let, tak si zajisté pamatujete na některé výrazné změny, které v minulosti v rámci aktualizací přišly. Jednu takovou změnu lze v posledních letech pozorovat i při zadávání časových a datových údajů v iOS. V rámci iOS 13 (a starších) jsme časové a datové údaje v různých aplikacích zadávali prostřednictvím rotujícího číselníku, který se podobá vytáčení na starých telefonech. S příchodem iOS 14 pak Apple usoudil, že se nejedná o úplně ideální řešení, a tak přišel se zadáváním prostřednictvím klávesnice. Jenže to se mnohým uživatelům jednoduše nelíbilo, jelikož byli dlouhou dobu zvyklí právě na rotující číselník.

Jak na iPhone zadávat časové údaje pomocí klávesnice

V iOS 15 se tak Apple rozhodl navrátit k rotujícímu číselníku. Opět však tímto krokem svým způsobem zamotal hlavy uživatelům, jelikož ti si během roku zase zvykli na zadávání prostřednictvím klávesnice z iOS 14. To jen potvrzuje fakt, že se Apple jednoduše nemohl rozhodnout nad tím, kterou z možností zadávání chce v systémech využívat. Pokud tedy aktuálně v iOS 15 otevřete rozhraní pro zadávání času či data, tak se vám objeví rotující číselník. Apple se ale rozhodl zavděčit všem uživatelům – můžete se totiž jednoduše přepnout do rozhraní pro zadávání pomocí klávesnice. Postup je v tomto případě velmi jednoduchý, jen tak na něj ale asi nepřijdete:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do aplikace, ve které budete čas či datum zadávat.
  • Jakmile tak učiníte, tak namísto nastavování času prstem klepněte do rozhraní rotujícího číselníku.
  • Následně už se vám ve spodní části obrazovky objeví klávesnice, kterou čas či datum jednoduše zadáte.
  • Po zadání času či data už jen stačí klepnout kdekoliv vedle, čímž se klávesnice skryje.

Pomocí výše uvedeného způsobu tedy můžete na iPhonu v iOS 15 zadávat časové a datové údaje pomocí klávesnice a nikoliv pomocí rotujícího číselníku. Je tedy jedno, který z těchto dvou způsobů pro zadávání času využíváte – v iOS 15 si můžete být jistí tím, že budete spokojeni. Pravdou ale je, že v některých případech není prozatím zadávání pomocí klávesnice úplně ideální. Pokud se totiž pole pro zadání času či data nachází ve spodní části obrazovky, tak zobrazená klávesnice tohle rozhraní překryje, tudíž nevidíte, co zadáváte. Zajisté se ale zanedlouho dočkáme opravy.

Dnes nejčtenější

.