Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi věrné čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté před pár dny neuniklo veřejné vydání nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15. To znamená, že v současné chvíli už si tyto systémy může nainstalovat kdokoliv, stačí vlastnit podporované zařízení. Ve spojení s iOS 15 se v posledních hodinách bohužel objevilo několik různých chyb. Některé nejsou vážné, jiné zase za vážné považovat lze. Mezi jednu z těchto vážných chyb patří možnost získat přístup k poznámkám v uzamčeném iPhonu – viz odkaz na článek níže. Postup pro získání poznámek je relativně složitý, rozhodně ale ne nemožný.

Jak se bránit proti chybě v iOS 15, která umožňuje přístup k poznámkám v uzamčeném iPhonu

Jestliže máte ve vašich poznámkách uchovány cenné informace, které se žádnou cenu nesmí dostat „ven“, a máte strach, že by k případnému úniku mohlo dojít, tak pro vás mám dobrou zprávu. Naštěstí existuje způsob, pomocí kterého se můžete proti chybě ohradit. Jak už bylo zmíněno ve výše uvedeném článku, tak lze přístup k poznámkám v uzamčeném iPhonu získat tím způsobem, že pomocí Siri aktivujete Voice Control. Ve finále by tak pouze stačilo, abyste dočasně, dokud nedojde k opravě chyby, deaktivovali možnost aktivace Siri na uzamčené obrazovce. Skvělou zprávou je, že si v iOS již delší dobu můžeme nastavit, k čemu všemu bude mít uživatel na uzamčeném iPhonu přístup – a Siri se zde nachází také. Pro deaktivaci přístupu k Siri na uzamčené obrazovce tedy pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a rozklikněte sekci Touch ID/Face ID a kód.
  • Následně se pak pomocí vašeho kódového zámku autorizujte.
  • Pak se ocitnete v rozhraní pro správu zabezpečení a uzamčení zařízení.
  • V rámci tohoto rozhraní pak sjeďte úplně dolů, ke kategorii Povolit přístup při uzamčení.
  • Zde už jen nakonec stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Siri.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu s nainstalovaným iOS 15 zabránit tomu, aby bylo možné zobrazit jeho poznámky tehdy, kdy je uzamčený. Je nutné zmínit, že prozatím je „venku“ pouze první veřejná verze iOS 15, tudíž je nutné být svým způsobem k Applu shovívavý a některé chyby odpustit. Celý postup pro získání přístupu k poznámkám na uzamčeném iPhonu s iOS 15 je poněkud složitý, a pokud si vás vyloženě někdo z nějakého důvody nevytipuje, tak se nemusíte ničeho bát. Je samozřejmě, že se za nějakou krátkou dobu dočkáme vydání aktualizace, ve které Apple zmíněnou chybu opraví. Kromě toho je nutné zmínit, že pokud si poznámku uzamknete, tak k ní skrze chybu nebude možné získat přístup.

Dnes nejčtenější

.