Zavřít reklamu

Před několika hodinami jsme se dočkali vydání veřejných verzí nových operačních systémů. Konkrétně Apple přišel s iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15 s tím, že macOS 12 Monterey přijde až někdy později. Vůbec nejočekávanějším operačním systémem byl samozřejmě iOS 15 a v současné době už si jej mohou všichni uživatelé iPhonu 6s a novějšího stáhnout. Mezi jednu z očekávaných funkcí iOS 15 patří Live Text, potažmo Živý text. Na našem webu se však začaly objevovat informace o tom, že uživatelé nemohou Live Text aktivovat, využít či najít. Co v tomto případě dělat?

Jak aktivovat Live Text v iOS 15

Ještě před tím, než se pustíme do složitějších akcí, tak je nutné zmínit, že je Live Text k dispozici jen na iPhone XS (XR) a novějším. Jestliže tedy vlastníte iPhone X a starší, tak se o využití níže uvedeného postupu ani nepokoušejte, jelikož vám nepomůže. Právě čip A12 Bionic je pro využití funkce Live Text hraničním, jakékoliv starší „železo“ už podle Applu nedisponuje dostatečným výkonem. Vlastníte-li podporované zařízení, tak pro zpřístupnění funkce Live Text stačí, abyste si přidali anglický jazyk. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak o kousek níže rozklikněte kolonku s názvem Obecné.
  • Následně lokalizujte a přejděte do sekce Jazyk a oblast.
  • Zde v kategorii Preferované pořadí jazyků klepněte na Přidat jazyk…
  • V rozhraní, které se objeví, vyhledejte a přidejte jazyk English (Angličtina).
  • Poté se ujistěte, že je anglický jazyk na druhém místě, pod češtinou.
  • Po přidání ve spodní části obrazovky pomocí přepínače aktivujte funkci Živý text.
  • Objeví se dialogové okno, ve kterém stiskněte tlačítko Zapnout.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu XS (XR) a novějším s nainstalovaným iOS 15 aktivovat funkci Live Text, potažmo Živý text. Následně už jen stačí, abyste přešli do aplikace Fotky, otevřeli si fotografii s textem, klepnuli na ni, a poté v pravém dolním rohu snímku klepnuli na ikonu funkce Live Text. Následně už lze s textem jednoduše pracovat. Pokud se Live Text v aplikaci Fotky nezobrazuje, tak aplikaci skrze přepínač aplikaci ukončete, a poté opětovně spusťte. Kromě toho je Live Text k dispozici v reálném čase i v aplikaci Fotoaparát. Apple funkci Live Text opravdu parádně „zašil“ a už se mohlo zdát, že v Česku nebude fungovat – opak je naštěstí pravdou.

Za postup děkujeme našemu čtenáři Jakubu Pánikovi.

Dnes nejčtenější

.