Zavřít reklamu

Na dnešní Keynote jsme se dočkali poměrně nečekaně odhalení nového iPadu mini 6. Co nového přináší nejrychlejší iPad mini v historii Applu?

iPad mini 6 novinky

Hlavní novinkou iPadu mini 6 je jeho kompletní redesign, díky kterému vypadá nyní jako iPady Pro či Air. Dočkal se tedy ostrých hran a odstranění tlusté horní a spodní brady. Novinka má 8,3” Liquid Retina displej podporující True Tone, nabízející jas 500 nitů, samozřejmostí je pak antireflexní vrstva. O bezpečnost se stejně jako v případě iPadu Air stará Touch ID umístěné v Power Buttonu zařízení. Apple se na prezentaci chlubil i tím, že je novinka oproti jeho předchůdci o 40 % rychlejší a disponuje i výrazně rychlejší strojovým učením. 

U tabletu jsme se rovněž rozloučili s Lightningem, který nahradilo USB-C. To je podle slov Applu 10x rychlejší než Lightning, díky kterému je tak skvěle využitelné třeba pro propojení fotoaparátu, lékařských přístrojů a tak podobně. Velmi zajímavé je pak to, že se tablet dočkal i podpory 5G sítí, přičemž disponuje rychlostí až 3,5 GBPs. 

Velmi hezký je i zadní fotoaparát. Je sice jen jednočočkový, nabízí však 12MPx, světelnost 1,8, True Tone blesk a celkově velmi kvalitní čip, díky kterému zachytíte skvělé záběry. Na přední stranu umístil Apple ultraširokoúhlý 12MPx fotoaparát se snímacím úhlem 122 stupňů a podporou Center Stage, který vás bude při videohovorech neustále „přidržovat“ ve středu záběru. Zcela určitě potěší i podpora sterea

Tablet, který bude dostupný ve fialové, růžové, zlaté a space gray, bude podporovat 2. generaci Apple Pencil a Apple k němu bude samozřejmě dodávat i plno příslušenství v čele s Folio pouzdry v různých barvách. Vybere si tedy zcela určitě každý. 

Ekology zcela určitě potěší, že je novinka vyrobena ze 100% recyklovaného hliníku.

iPad mini 6 cena

Novinka bude začínat v USA na 499 dolarech a to ve verzi s WiFi. Verze s 5G budou samozřejmě dražší. Předobjednávky začínají už dnes.

Dnes nejčtenější

.