Zavřít reklamu

Trh s webkamerami se možná brzy otřese. Nutno ale povědět, že tento segment není žádnou slávou a pro leckoho je neatraktivní. Ostatně účel webkamery je zcela jasný a neznám nikoho, kdo by na parametry hleděl. Tým bývalých zaměstnanců společností Apple, Beats a Uber přinášejí na trh webkameru Opal C1, kterou, dle jejich slov, lze označit za první profesionální webkameru na světě, a to díky výjimečným (pro webkameru) technickým specifikacím. Lze zmínit například prémiové provedení, potlačení šumu, speciální technologii mikrofonů, podporu macOS plug-and-play prostřednictvím exkluzivní aplikace pro Mac a další profesionální nástroje.

Spoluzakladatel Reddit Alexis Ohanian je jedním z velkých fanoušků tohoto hardwaru a nedávno se podělil o pocity z „beta verze“ kamery. Dle jeho slov je kvalita ohromující. Opal C1 je vybavena snímačem Sony, jenž disponuje rozlišením 4056 x 3040 při 60 snímcích za sekundu a f1,8 šestičlenným objektivem. Zástupci společnosti tvrdí, že webová kamera C1 nabízí oproti klasickým kamerkám až 2,4x více světla. Mezi zajímavou funkci patří MicMesh. Jde zjednodušeně řečeno o technologii, kdy řada mikrofonů vytvoří paprsek, který hledá a soustředí se pouze na hlas uživatele. Technologie chytrého potlačení šumu pak eliminuje nežádoucí zvuky okolí. Kryt kamery je vyroben hliníku „třídy aero“.

Srdcem kamery je neural mikročip Opal Trillium zvládající 4 biliony operací za sekundu. Tato „webka“ rovněž zvládá například bokeh efekt a retušování. Jelikož jde o dílo bývalých zaměstnanců Apple a Beats, lze říct, že se jedná o webkameru přesně pro Mac. Už nyní jsou spuštěny předobjednávky na webkameru v černé či bílé barvě. Cena je 300 dolarů, pokud vás tedy pozvou do uzavřeného beta testování.

Dnes nejčtenější

.