Zavřít reklamu

Nokia 3310 je legendárním mobilním telefonem, který zná snad každý. Velká cihla se stala symbolem nezničitelnosti a dlouhé výdrže baterie. Legendu o Nokii 3310 ale pravděpodobně neznal třiatřicetiletý vězeň z Kosova. Několik dní si stěžoval na velké bolesti břicha. Byl tedy převezen do univerzitního klinického centra, kde testy odhalily neuvěřitelnou příčinu. Muž měl v břiše právě tento telefon, ačkoli v modernější podobě z roku 2017.

Jelikož se jedná skutečně o velké zařízení, telefon byl na tři části. Vězeň řekl, že telefon spolkl čtyři dny před návštěvou nemocnice. Důvod neosvětlil. Nicméně je velmi pravděpodobné, že jej muž užíval ke komunikaci s vnějším světem, a že jeho spolknutí bylo zoufalým pokusem jej skrýt. Chirurg, jenž operaci vedl, řekl, že dvouhodinová operace byla jako „procházka minovým polem“. Největším oříškem byla pochopitelně část obsahující baterii, jelikož lékaři si oprávněně dělali starosti z možného úniku žíravin. Naštěstí pro vězně operace dopadla dobře a veškeré části se podařilo chirurgicky vyjmout.

Nokia 3310 si odbyla svůj debut v září roku 2000 a dosud se stále používá. V roce 2017 pak přišla společnost HMD Global s aktualizovanou verzi této legendy s tím, že designem se značně inspirovala. Přišla ale samozřejmě s novinkami jako barevným displejem, podporou 4G LTE, fotoaparátem a například slotem pro microSD.

Dnes nejčtenější

.