Zavřít reklamu

Jestliže sledujete dění v jablečném světě, tak vám zcela určitě před několika měsíci neuniklo představení nových verzí operačních systémů od Applu. Konkrétně jsme se tohoto představení dočkali na vývojářské konferenci WWDC, na které kalifornský gigant nové majoritní verze svých systémů představuje tradičně každý rok. Abychom byli konkrétní, tak došlo k představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto operační systémy jsou aktuálně k dispozici pouze jakožto beta verze, což se však zanedlouho změní, jelikož se dočkáme vydání oficiálních veřejných verzí. Na našem magazínu se neustále věnujeme všem novinkám, se kterými nové systémy přichází. V tomto článku se podíváme na další možnost z iOS 15.

iOS 15: Jak v Soustředění nastavit povolená volání

Jak už to bývá ve zvyku, tak největšího počtu nových funkcí se samozřejmě dočkal operační systém iOS 15. Dobrou zprávou však je, že mnoho funkcí, které jsou součástí právě iOS 15, našly své místo také v ostatních systémech. Mezi jednu z těchto funkcí patří například Soustředění, které lze definovat jakožto režim Nerušit na steroidech. Díky něj si totiž můžete vytvořit hned několik režimů, které si můžete přizpůsobit podle vlastního gusta. Nastavit si můžete, kdo se vám bude moci dovolat či jaká aplikace vám bude moci odesílat oznámení. Zmínit můžeme také automatizace pro zapnutí konkrétního režimu a mnoho dalšího – většinu funkcí už jsme si ukázali. Nastavit si však můžete také povolená volání či opakované hovory, stejně jako u současného režimu Nerušit. Stačí postupovat takto:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže a otevřete sekci Soustředění.
  • Na další obrazovce si pak vyberte režim, se kterým chcete pracovat.
  • Po vybrání rozklikněte v kategorii Povolená oznámení sekci Lidé.
  • Následně ve spodní části obrazovky v kategorii Povolit také otevřete Volající.
  • Zde už je možné si nastavit povolená voláníopakované hovory.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu s iOS 15 nastavit povolená volání a opakované hovory. V rámci povolených volání si můžete vybrat určitou skupinu lidí, která se vám bude moci dovolat. K dispozici jsou možnosti Všichni, Nikdo, Oblíbené kontakty a Všechny kontakty. Jednotlivé kontakty lze samozřejmě nastavit i individuálně v nastavení režimu. Pokud provedete aktivaci opakovaných hovorů, tak u druhého volání od stejného volajícího během tří minut nedojde k vypnutí zvuku, tedy že i skrze aktivní režim tento hovor uslyšíte. Režimy vytvořené v Soustředění se nově synchronizují napříč všemi vašimi Apple zařízeními, tudíž změny, které provedete na iPhonu, se automaticky propíšou i do Macu, iPadu či Apple Watch – stejně to funguje i naopak.

Dnes nejčtenější

.