Zavřít reklamu

Operační systém iOS 15 je tady s námi již po dobu několika dlouhých měsíců, a to společně s iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy byly před několika měsíci představené v rámci vývojářské konference WWDC, která se koná každoročně v létě a Apple na ní tradičně představuje nové majoritní verze svých operačních systémů. V současné době je možné zmíněné systémy využívat pouze v beta verzích, jež jsou určené pro testery a vývojáře. Na našem magazínu se od vydání první beta verze věnujeme novinkám a vylepšením, se kterými Apple přišel. V rámci tohoto návodu se podíváme na další možnost z iOS 15.

iOS 15: Jak provést smazání dat, reset nastavení, sítě a dalších

Jak už to tak bývá ve zvyku, tak nejvíce novinek a vylepšení má ze všech operačních systémů právě iOS 15. A není se čemu divit, jelikož se s přehledem jedná o nejvyužívanější operační systém od Applu. Dočkali jsme se například přepracování FaceTime či Safari, došlo k přidání režimu Soustředění a dalších funkcí, které vám mají pomoci se lépe soustředit na práci. Mimo to však Apple přišel s funkcí, díky které je možné váš iPhone pomocí pár klepnutí nachystat na případný prodej, tak samo i v případě macOS. Přidáním této funkce však došlo k úpravě Nastavení. Jakým způsobem lze tedy v iOS 15 provést reset nastavení a dalších? Stačí postupovat takto:

  • Prvně je nutné, abyste v rámci iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte o něco níže a rozklikněte sekci Obecné.
  • Následně sjeďte úplně dolů a klepněte na možnost s názvem Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Zobrazí se rozhraní, kde je primárně brán důraz na funkci pro připravení se na nový iPhone.
  • Tady však ve spodní části obrazovky věnujte pozornost možnostem Resetovat a Smazat data a nastavení.
    • Klepnete-li na Resetovat, tak se zobrazí seznam všech položek, které lze resetovat;
    • po klepnutí na Smazat data a nastavení můžete ihned provést smazání všech dat a uvedení zařízení do továrního nastavení.

Pomocí výše uvedeného způsobu je tedy na iPhonu v rámci iOS 15 možné provést resetování. Konkrétně jsou k dispozici možnosti pro reset dat a nastavení, pouze nastavení, dále sítě, slovníku klávesnice, uspořádání plochy či polohy a soukromí. Jakmile na jednu z těchto možností klepnete, tak nedojde k okamžitému resetu. Namísto toho je nutné, abyste se autorizovali pomocí kódového zámku, a poté akci potvrdili.

Dnes nejčtenější

.