Zavřít reklamu

Výkon iPhone 13 (Pro) již není tajemstvím – tedy alespoň částečně. Na internetu se totiž objevil první grafický benchmark, který grafické schopnosti chystané novinky poháněné čipsetem Apple A15 odhaluje. A je se skutečně na co těšit. 

Z benchmarku, který na svém Twitteru zveřejnil přesný leaker FrontTron, vyplývá, že si z hlediska grafického výkonu iPhony 13 polepší oproti loňské generaci o zhruba 15 %, což není vůbec špatný výkonnostní skok. Už loňské modely jsou totiž naprostou špičkou v grafickém mobilním výkonu a nárůst o dobrých 15 % bude zcela určitě znamenat, že se “třináctky” stanou opět z hlediska grafiky nejvýkonnějšími smartphony světa. Je navíc potřeba dodat, že výkonnostní testy pochází dle slov leakera ze začátku léta, kdy byly telefony testovány ještě s prvotními verzemi systému iOS 15. Optimalizací se tedy mohl výkon posunout ještě na zajímavější hodnoty. 

Ačkoliv Apple ohledně odhalení nové generace iPhonů 13 zatím mlží, jako nejpravděpodobnější termín odhalení se v tuto chvíli jeví příští úterý 14. září. Pokud se tyto předpoklady naplní, pozvánky na akci by měl Apple rozeslat zítra k večeru. Tisková konference totiž bude opět jen elektronická, což Applu umožňuje rozesílat pozvánky relativně pozdě. Později než sedm dní před konferencí však tak nečiní. 

Dnes nejčtenější

.