Zavřít reklamu

Letos jsme se při našich letních toulkách Evropou podívali také na nejvyšší místo v Evropě, kam se běžný smrtelník dokáže dostat jen pomocí lanovky. Jedná se samozřejmě o Mont Blanc a konkrétně pak o vrchol Aiguille du Midi, který s italskou stranou Mont Blancu spojuje neuvěřitelná lanovka Panoramatic. Právě z ní pak pochází pár fotografií, které by mohly najít místo na pozadí vašich iPhonů a dalších Apple vychytávek. Všechny fotografie jsou foceny na iPhone 12 Pro a mají rozlišení 4032×3024, které stačí jak na iPhone/iPad, tak i na většinu Maců. Záměrně jsem nijak neupravoval ani barvy ani nic dalšího s tím, že si každý může pozadí přizpůsobit sám podle svého vkusu. Věřím, že se někomu třeba budou líbit a najdou své místo na pozadí vašich iPhonů, iPadů nebo Maců.

Mont Blanc glace

První sadu fotografií jsem vyfotil na Panoramatic lanovce, která spojuje francouskou část Mont Blanc od Aiguille du Midi s italskou částí Pointe Helbronner. Jedná se o nejvýše položenou lanovku v Evropě, pomocí které se dostanete až do výšky 3840 metrů nad mořem. Právě z ní se pak můžete vydat na cestu mezi dvěma vrcholy pomocí lanovky, ze které máte neuvěřitelný výhled na Mont Blanc. Když se navíc podíváte pod sebe, můžete si udělat fotky podobné těm, které rád používá sám Apple. Pokud byste se ptali, proč je sníh na ledovci růžový, pak je to tím, že na něj dopadá saharský písek, který známe i ze střední Evropy.

Druhá sada fotografií pochází z ledovce, který tvoří jedno z údolí v pohoří Mont Blanc. Do toho se můžete podívat ze strany od Chamonix stylovým vláčkem a vstup rozhodně stojí za to. Jedná se v podstatě o spodní část ledovce, který je vyfocen v prní sadě fotografií.

Fotografie v plném rozlišení si můžete zdarma stáhnout přímo zde.

Dnes nejčtenější

.