Zavřít reklamu

Pokud chcete v dnešní době poslouchat nějakou hudbu, tak uděláte nejlépe v případě, pokud si předplatíte nějakou streamovací službu. Za pár desítek korun měsíčně tak získáte přístup k milionům skladeb, alb a playlistů, které je možné poslouchat online i offline. Mezi největší „hráče“ na poli hudebních streamovacích služeb patří Spotify a Apple Music, první jmenovaná služba však s náskokem vede. Je tedy dosti pravděpodobné, že právě Spotify využíváte i vy. Pokud ano, tak se vám bude líbit tento článek, ve kterém se podíváme na 5 tipů a triků pro Spotify na iPhone.

Uvolněte hromadu místa v úložišti

Prakticky každá aplikace, kterou máte ve vašem iPhonu nainstalovanou, využívá mezipaměť. Pravdou ale je, že v případě Spotify se mezipaměť nikdy nemaže automaticky. To znamená, že dochází k neustálému zaplňování, tedy pokud neprovedete ruční smazání. Po několik letech používáni Spotify tak může dojít k tomu, že mezipaměť této aplikace bude zabírat několik gigabajtů místa v úložišti, která lze využít úplně jinak. Pro vymazání mezipaměti ze Spotify klepněte na ikonu nastavení vpravo nahoře, a poté rozklikněte Uložení. Pak už jen stačí stisknout Vymazat mezipaměťakci potvrdit.

Šetřete mobilní data

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak Spotify můžete využívat jak pro online poslech, tak pro offline poslech. Pokud posloucháte online, tak máte výhodu v tom, že skladby nezabírají místo v úložišti. Na druhou stranu ale online poslech využívá mobilní data. Většina z vás zajisté ví, že ceny tarifů s mobilními daty jsou v České republice velmi přemrštěné. To znamená, že ne každý jedinec si může dovolit poslouchat hudbu online v původní kvalitě. Naštěstí ale ve Spotify existuje spořič dat. Ten lze aktivovat tak, že klepnete na ikonu nastavení, a poté přejdete do sekce Úspora dat. Následně aktivujte funkci Data Saver.

Automatické vypnutí přehrávání

Znám hned několik jedinců, kteří nezvládnou večer či v noci usnout v naprostém klidu. Receptem pro usnutí je u těchto jedinců hudba, kterou si pouští do sluchátek. Problém je však v tom, že jakmile jedinci usnou, tak se hudba samozřejmě neustále přehrává dále. Někteří uživatelé dost možná znají trik v aplikaci Hodiny, kde je možné nastavit zastavení přehrávání po předem určeném čase. Tento nástroj však nabízí také přímo Spotify. Stačí, abyste u jakékoliv skladby, popřípadě při přehrávání, klepnuli na ikonu tří teček, a poté níže vybrali možnost Časovač vypnutí. Následně už si stačí vybrat čas, po kterém má k automatickému vypnutí přehrávání dojít.

Využijte widget

V rámci operačního systému iOS 14 došlo k výraznému přepracování widgetů. Konkrétně jsme se dočkali modernějšího a jednoduššího designu, navíc k tomu lze zmínit také možnost pro umístění přímo na plochu, a to mezi ikony aplikací. Většina vývojářů své widgety již přepracovala a dobrou zprávou je, že Spotify není výjimkou. Ve widgetu aplikace Spotify si můžete zobrazit naposledy přehrávanou hudbu, díky čemuž ji je popřípadě možné spustit přímo a jednoduše z domovské stránky.

spotify 5 tipů a triků ios

Vypněte zobrazení pro auto

Pokud používáte váš iPhone při řízení – a je jedno, zdali pro psaní zpráv či pro pouhé přeskakování hudby – tak byste s tím měli okamžitě přestat, jelikož ohrožujete nejen sebe, ale i ostatní účastníky provozu. Jestliže nevlastníte vozidlo, ve kterém je možné hudbu přeskakovat a ovládat pomocí integrovaných tlačítek, tak byste si minimálně měli pořídit nějaký držák, který dokáže simulovat vestavěný entertainment. Když ale ve výchozím nastavení připojíte iPhone, na kterém je spuštěné Spotify, k autu, tak se aktivuje speciální režim, který má ulehčit ovládání hudby za volantem. Pravdou ale je, že pro mnoho uživatelů je tohle zobrazení pro auto spíše otravné a tím pádem více nebezpečné. Pro deaktivaci stačí klepnout na ikonu nastavení, poté přejít do sekce Autodeaktivovat funkci Zobrazení pro auto.

Dnes nejčtenější

.