Zavřít reklamu

K představení nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 došlo již před několika dlouhými měsíci. V současné chvíli jsou všechny tyto zmíněné systémy k dispozici v rámci beta verzí, a to pro všechny testery a vývojáře. Dobrou zprávou ale je, že se již brzy dočkáme vydání verzí pro širokou veřejnost, což ocení zajisté každý z nás – kdo by se také na nové majoritní verze systémů, které jsou plné všemožných novinek a funkcí, netěšil. Na našem magazínu se neustále v naší návodní sekci všem novinkám věnujeme a v tomto návodu se konkrétně podíváme na další možnost z iOS 15, která pracuje s CarPlay.

iOS 15: Jak aktivovat oznamování a čtení nových zpráv v CarPlay

Kromě toho, že Apple přispěchal s novými verzemi svých operačních systémů, tak došlo také k vylepšení jablečných aplikací. Zmínit můžeme například zbrusu novou verzi Safari, kromě toho však Apple posunul také automobilové rozhraní CarPlay. To nabízí hned několik nových funkcí, kterým jsme se na našem magazínu již věnovali. Zapomenout však nesmíme ani na možnost pro aktivaci oznamování a čtení nových zpráv při připojeném CarPlay. Pokud si tuto funkci aktivujete, tak pokud vám při připojeném CarPlay přijde zpráva, tak ji Siri automaticky oznámí a přečte. Postup pro aktivaci je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde rozklikněte kolonku Oznámení.
  • Na další obrazovce pak věnujte pozornost kategorii Informovat při poslechu přes.
  • V rámci této kategorie následně otevřete sekci s názvem CarPlay.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali možnost Oznamovat zprávy.

Výše uvedeným způsobem lze tedy na vašem iPhonu aktivovat oznamování a čtení nových zpráv při připojeném CarPlay. Po aktivaci funkce se zobrazí ještě další možnost nastavení, díky kterým si můžete nastavit, co se stane po spuštění CarPlay. Můžete si nechat oznámit nové zprávy (či nikoliv), popřípadě si může CarPlay pamatovat volby oznámení z poslední jízdy. Bohužel, i nadále čte Siri všechny zprávy anglicky, což znamená, že některým frázím bude těžší porozumět. Na základní čtení, popřípadě zjištění, od koho vám zpráva přišla, to stačí.

Dnes nejčtenější

.