Zavřít reklamu

Všemožných sociálních sítí je v současné době k dispozici opravdu nespočet. Jakousi éru sociálních sítí rozpoutal před několika dlouhými lety Facebook. Později se však začaly objevovat další sociální sítě a mezi nimi také Instagram, který se aktuálně řadí mezi nejpopulárnější sociální sítě na světě. Je tedy velmi pravděpodobné, že účet na Instagramu máte i vy. Pokud jej spravujete na iPhonu, tak jsme si pro vás připravili 5 nejlepších tipů a triků.

Deaktivace zobrazování stavu aktivity

V rámci některých sociálních sítí si můžete nechat zobrazit, kdy byl váš kamarád naposledy aktivní. Díky tomu lze jednoduše určit, zdali můžete očekávat okamžitou odpověď, jelikož je dotyčný k dispozici, popřípadě zdali si budeme nějakou dobu muset počkat. Ne každému tato funkce ale musí nutně vyhovovat, a to především z hlediska soukromí. Dobrou zprávou je, že Instagram dává uživatelům na výběr, zdali chtějí svůj stav aktivity zobrazovat. Deaktivace probíhá ve stylu vše, anebo nic – tedy když jeho zobrazování deaktivujete, tak ani vy neuvidíte, kdy byli vaši kamarádi naposledy aktivní. Pro deaktivaci přejděte na váš profil, poté klepněte na ikonu menu vpravo nahoře a následně přejděte do Nastavení -> Soukromí -> Stav aktivity, kde deaktivujte možnost Zobrazit stav aktivity.

Zvolte si, kdo vás může zmínit

Pokud na Instagram publikujete nějakou fotografii s ostatními uživateli, tak je můžete na fotografii označit – konkrétně využijete tzv. zmínku. Jakmile takto nějakou osobu označíte, tak se fotografie objeví také na jeho profilu, a to v sekci se zmínkami. Někteří uživatelé však dost možná nechtějí, aby je někdo mohl takto označit a fotka se tím objevila na jejich profilu. Naštěstí si můžete zvolit, kdo vás bude moci zmínit. Stačí přejít na váš profil, kde následně klepněte na ikonu menu vpravo nahoře. Pak otevřete Nastavení -> Soukromí -> Zmínky, kde si nastavte buď Lidé, které sledujete, anebo Nikdo.

Ochraňte se před spamovými konverzacemi

Čas od času vám na Instagramu může přijít zpráva ze skupinové konverzace, která byla vytvořena tzv. boty. V rámci těchto konverzací se vždy nachází hned několik uživatelů a jeden z botů zde odešle odkaz, který vás má přesměrovat na nějakou pornografickou či jinak nevhodnou stránku. Pravdou je, že botů je na Instagramu více než dost, tudíž vám může během pár dní přijít hned několik těchto zpráv. O to více pak riskujete v případě, že interagujete s ostatními uživateli, respektive s celebritami, kde vás boti najdou o mnoho jednodušeji. Pokud máte profesionální účet, tak si můžete nastavit, aby vás do skupinových konverzací mohli přidat jen uživatele, které sledujete. Stačí přejít na váš profil, následně klepnout na ikonu menu vpravo nahoře, a poté vybrat Nastavení -> Soukromí -> Zprávy. Zde už jen dole u možnosti Umožnit ostatním přidat vás do skupin zaškrtněte možnost Jen lidé, které sledujete.

Nastavte si blízké přátele

Na Instagram je možné sdílet obsah hned několika různými způsoby. Využít můžete klasický příspěvek, který se objeví na vašem profilu, popřípadě je možné sdílet také příběh, který je na profilu k dispozici jen 24 hodin, a poté se automaticky smaže. V určitých případech dost možná do příběhu chcete sdílet nějaký obsah, který by ale pro jistotu měli vidět jen někteří uživatelé. I tato možnost existuje – stačí si vytvořit seznam blízkých přátel, a poté příběhy sdílet jen zde. Seznam blízkých přátel vytvoříte tak, že přejdete na váš profil, a poté vpravo nahoře klepnete na ikonu menu. Následně se přesuňte do Blízcí přátelé, kde je jednoduše přidejte. Při publikování příběhu jej pak stačí sdílet pouze v blízkými přáteli.

Skryjte počet srdíček

S každou fotografií, kterou uživatelé na Instagram sdílí, můžete různými způsoby interagovat. Prvně je možné přidat komentář, kromě toho ale můžete fotce či videu udělat také srdíčko, potažmo to se mi líbí. I když někomu může počet srdíček dělat radost, tak mnoho uživatelů, především tedy mladých dívek, se naopak cítí špatně v případě, pokud počet srdíček nesplní očekávání. Život samozřejmě není o počtu to se mi líbí na sociální síti, každopádně dnešní doba je taková, jaká je, tudíž mínění mladých dívek a ostatních jedinců není možné ovlivnit. Instagram se však rozhodl zasáhnout a do aplikace přidal možnost pro skrytí srdíček u vámi publikovaných příspěvků. Pokud byste chtěli u nového příspěvku skrýt počet srdíček, tak se klasicky přesuňte do rozhraní pro přidání. Poté dvakrát klepněte na Další, a poté dole na Pokročilá nastavení. Nakonec aktivujte Skrýt počet To se mi líbí a zobrazení u tohoto příspěvku.

Dnes nejčtenější

.