Zavřít reklamu

V úterý Apple vydal již osmou betu iOS 15. Běžného uživatele zajímá, zda se s novým systémem může něco změnit v aspektech plynulosti systému či výdrže baterie. Dnes se podíváme na první zmíněný. Test jako obvykle provedl kanál iAppleBytes, a to na zařízeních iPhone SE 1. generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Jako obvykle vám jej přikládáme pod tento odstavce, abyste si obrázek mohli udělat sami.

Jako vždy začneme u iPhone SE 1. generace, u nějž můžeme sledovat dřívější naskočení systému u zařízení s aktuálním iOS, a to asi o dvě vteřiny. Dále se zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž rychlost spuštění bývá při posuzování rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Aplikace jako YouTube, Twitter a VK můžeme vidět dříve na iOS 14.7.1. Ostatní aplikace běží shodně. Na iPhonu 6s si můžeme všimnout opět výrazně rychlejšího spuštění zařízení, na němž je aktuální iOS. Na aktuálním systému sledujeme rychlejší spuštění u YouTube, Facebooku, Apollonu for Reddit, VK i Instagramu. Beta tedy iPhonu 6s příliš nesvědčí. IPhone 7 po vzoru přechozích modelů odhalí domovskou obrazovku na zařízení s iOS 14.7.1. Na něm rovněž pozorujeme rychlejší otevření YouTube a VK. Zbytek aplikací se spustí na obou systémech ve stejný moment.

Na iPhonu 8 opět sledujeme rychlejší naskočení systému na zařízení s aktuálním iOS, nicméně rozdíl je zatím nejmenší. Na iOS 14.7.1 si lze všimnout lepší práce YouTube, Na betě má pár desetin sekundy k dobru Facebook, Snapchat, Instagram a Apollon for Reddit. U iPhonu XR ale již můžeme sledovat dřívější spuštění systému na betě. Aplikace jako Apollon for Reddit a Instagram naskočí dříve na betě iOS 15. Současný systém naopak svědčí více VK. Zbytek se otevře ve stejnou chvíli. Test je zakončen iPhonem 11, u nějž můžeme vidět domovskou obrazovku o něco dříve na iOS 14.7.1. U tohoto modelu sledujeme otevření drtivé většiny aplikací ve prospěch osmé bety. Máte nainstalovanou betu iOS 15?

Dnes nejčtenější

.