Zavřít reklamu

Od představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 aktuálně uběhlo již několik dlouhých měsíců. Konkrétně jsme se představení zmíněných systémů dočkali na letošní vývojářské konferenci WWDC, na které Apple nové systémy představuje každý rok. V současné chvíli jsou tyto systémy k dispozici pouze jakožto beta verze, což se ale již za pár týdnů změní. Na našem magazínu se neustále věnujeme všem novinkám, které se v nových verzích operačních systémů nachází. Pokud tedy patříte mezi beta testery, popřípadě pokud chcete o nových funkcích vědět ještě před vydáním veřejných verzí, tak jste tady naprosto správně. V tomto článku se společně podíváme na další funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak aktivovat naplánovaný souhrn oznámení

Za každý jeden den nám na iPhone přijdou desítky, mnohdy i stovky různých oznámení. A co si budeme nalhávat, při práci nás každé takové oznámení může vyrušit, čímž dochází ke ztrátě produktivity. Apple si je tohoto vědom, a tak v iOS 15 přišel s novou funkcí, která se nazývá Naplánované souhrny oznámení. Pokud si funkci aktivujete, tak si můžete nastavit konkrétně časy, kdy vám veškerá oznámení z vybraných aplikací přijdou najednou. To znamená, že vám nebudou chodit postupně během celého dne a nebudou vás tak neustále rušit. Naplánované souhrny oznámení lze nastavit takto:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde rozklikněte sekci s názvem Oznámení.
  • V horní části obrazovky pak následně klepněte na řádek Naplánovaný souhrn.
  • Následně, jakmile tak učiníte, tak pomocí přepínače aktivujte Naplánovaný souhrn.
  • Poté se vám zobrazí průvodce, v rámci kterého je možné Naplánovaný souhrn jednoduše nastavit.
  • V tomto průvodci si nejprve vyberte aplikace, které mají být do souhrnu zahrnuty.
  • Po vybrání aplikací si na další obrazovce vyberte časy jednotlivých souhrnů, které vám budou chodit.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 15 aktivovat naplánovaný souhrn oznámení. Osobně tuto funkci využívám od vůbec první beta verze iOS 15 a musím říct, že si ji nemohu vynachválit. Na práci se totiž mohu soustředit o mnoho lépe s tím, že mě při ní neruší žádné notifikace. Oznámení mi pak následně přijdou najednou v předem zvoleném čase, a to několikrát během dne. Pokud Naplánované souhrny navíc zkombinujete s nějakou aplikací pro zvýšení produktivity, třeba Flow, tak se jedná o naprostou pecku.

Dnes nejčtenější

.