Zavřít reklamu

Dnešní telefony už dávno neslouží pouze k volání a psaní SMS zpráv. Kromě toho, že na nich můžeme procházet internet a sociální sítě, hrát hry anebo si třeba zaznamenávat poznámky, tak díky nim můžeme také chatovat, a to s kýmkoliv na světě. Vše, co k tomu potřebujete, je příslušná aplikace a kontakt na osobu, se kterou chcete komunikovat. Mezi jednu z nejpopulárnějších aplikací pro chatování patří WhatsApp – ten má aktuálně přes 1,5 miliardy uživatelů po celém světě. Pojďme se společně podívat na 5 skrytých triků ve WhatsAppu.

Jednoduché uvolnění úložiště

WhatsApp, stejně jako každá jiná aplikace, musí do lokálního úložiště vašeho zařízení ukládat všemožná data. Jestliže však WhatsApp patří mezi vámi nejpoužívanější aplikaci pro chatování, tak se může stát, že v úložišti začne zabírat opravdu mnoho místa. To znamená, že vám pak nemusí zbýt místo pro další aplikace, dokumenty či třeba fotografie a videa. Naštěstí existuje jednoduchá možnost pro uvolnění úložiště, které zabírá WhatsApp. Stačí se v něm přesunout do Nastavení, kde rozklikněte kolonku Využití dat a úložiště, a poté Využití úložiště. Poté si vyberte kontakt, u kterého chcete data smazat, a následně ve spodní části obrazovky klepněte na Spravovat. Pak už jen stačí zaškrtnout ta data, která chcete odstranit. Nakonec klepněte na Vymazat a odstranění potvrďte.

Úprava písma v chatu

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy někomu potřebujete odeslat důležitou zprávu. Otázkou však zůstává, jakým způsobem můžete přitáhnout pozornost druhé strany? Nejedná se o nic složitého – stačí využít možnost pro změnu stylu písma zprávy, kterou se chystáte odeslat. Konkrétně můžete docílit toho, aby byl odeslaný text tučně, kurzívou či přeškrtnutý. Pro změnu stylu stačí, abyste klasickým způsobem do textového pole vepsali zprávu. Před odesláním ji ale prstem označte, a poté z menu vyberte možnost BIU. Následně už si stačí vybrat, jaký styl chcete využít.

Deaktivace automatického ukládání médií

Ve výchozím nastavení aplikace WhatsApp je nastaveno, že pokud vám někdo pošle nějaké médium, například fotografii či video, tak dojde k automatickému uložení do aplikace Fotky. Na první dobrou se tato funkce může zdát dobrá, jakmile ale začnete WhatsApp používat na plno, tak zjistíte, že je naopak úplně zbytečná. Veškeré fotografie, obrázky či videa, která vám kdo pošle, se totiž uloží přímo do vaší knihovny – a když se nad tím zamyslíte, tak během jednoho dne jsme schopni přijmout desítky fotografií, což poté může způsobit nepořádek. Dobrou zprávou ale je, že lze tuto funkci vypnout. Stačí ve WhatsAppu přejít do Nastavení, kde otevřete Chaty, a poté deaktivujte možnost Uložit do složky fotoaparátu.

Zjistěte, jak dlouho jste ignorováni

Většina komunikačních aplikací nabízí funkci, která je všeobecně známá pod názvem „zobrazeno“. To znamená, že pokud někomu pošlete zprávu a dotyčný si ji zobrazí, tak se o této skutečnosti dovíte, a to prostřednictvím dvou modrých fajfek, které se u vámi odeslané zprávy zobrazí. Zobrazit si však můžete také čas zobrazení, čímž zjistíte, jak dlouho vám druhá strana neodpovídá, společně s časem doručení. Pokud chcete zobrazit přesný čas doručení a přečtení zprávy, tak stačí, abyste si ji našli, a poté po ní přejeli prstem zprava doleva. Následně už se informace a doručení a přečtení objeví.

Vypnutí potvrzení o přečtení

Výše jsme se společně podívali na to, jakým způsobem můžete zjistit, kdy byla vámi odeslaná zpráva přečtena. Některým uživatelům však nemusí vyhovovat, že si druhá strana může zobrazit, kdy k přečtení došlo. Dobrou zprávou je, že i v tomto případě mají uživatelé na výběr. Pokud tedy nechtějí druhé straně zobrazovat potvrzení o přečtení, tak mohou tuto funkci velice jednoduše deaktivovat. Je ale nutné zmínit, že pokud uživatel provede deaktivaci potvrzení o přečtení, tak ani on nebude schopen zjistit, kdy si jeho zprávu druhá strana přečetla. Jedná se tedy o deaktivaci ve stylu všechno, anebo nic. Pro deaktivaci zmíněné funkce přejděte ve WhatsAppu do Nastavení, kde klepněte na sekci Účet. Poté přejděte do Soukromí a pomocí přepínače deaktivujte Oznámení o přečtení.

Dnes nejčtenější

.