Zavřít reklamu

Pokud pravidelně sledujete náš magazín, tak zajisté víte o tom, že Apple před několika měsíci představil nové verze všech svých operačních systémů. Konkrétně se jedná o iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. V současné chvíli jsou všechny zmíněné systémy k dispozici pouze v rámci beta verzí, již zanedlouho se ale dočkáme oficiálního vydání pro veřejnost. Na našem magazínu se neustále věnujeme všem funkcím a novinkám, se kterými nové systémy přichází. Tento článek nebude výjimkou a konkrétně se v něm podíváme na další funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak v Počasí zobrazit mapy s informacemi o počasí

Jak už to bývá každoročně ve zvyku, tak největší pozornost při vydávání aktualizací získává iOS. A není se čemu divit, jelikož se jedná o největší operační systém od Applu. Ten se tak v iOS 15 rozhodl přijít s nespočtem novinek, které se týkají třeba aplikace FaceTime či Safari. Výrazného přepracování se dočkala také nativní aplikace Počasí, s nutno zmínit, že konečně. Kromě redesignu si uživatelé mohou nechat zobrazit také přehledné mapy, v rámci kterých se o počasí dozví ještě více. Postup pro jejich zobrazení je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Počasí.
  • Jakmile tak učiníte, tak si vyberte to místo, u kterého chcete mapy zobrazit.
    • Místo si můžete vybrat přejetím prstu zprava doleva (a naopak), popřípadě klepnutím na ikonu seznamu vpravo dole.
  • Následovně, po vybrání místa, sjeďte o kus níže, a to až k sekci, kde se zobrazí mapa s údaji o počasí.
  • Poté na tuto mapu prstem jednoduše klepněte, čímž se zobrazí její kompletní podoba.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu s iOS 15 v Počasí zobrazit mapy s informacemi o počasí. K dispozici jsou celkově tři typy map, a to teplotní, srážková a se stavem ovzduší. První dva typy jsou k dispozici prakticky všude, stav ovzduší lze pak sledovat pouze ve větších městech. Jakmile se na nějakou mapu přesunete, tak se vám v levém horním rohu objeví legenda. Jestliže máte zobrazenou srážkovou mapu, tak lze ve spodní části obrazovky využít posuvník pro posunutí času, tedy k zobrazení srážkové předpovědi. Typ mapy lze změnit klepnutím na ikonu vrstev vpravo nahoře. Klepnutím na ikonu seznamu si pak můžete informace zobrazit na jiném místě a klepnutím na šipku se přesunete na výchozí polohu.

Dnes nejčtenější

.