Zavřít reklamu

K představení aktuálně nejnovějších operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 došlo již před několika dlouhými měsíci, konkrétně na vývojářské konferenci WWDC. Na této konferenci Apple ukazuje světu nové majoritní verze svých systémů každý rok. Aktuálně jsou veškeré systémy k dispozici pouze coby beta verze, každopádně již zanedlouho se dočkáme vydání veřejných verzí pro všechny uživatele. Blíží se totiž podzim, což je to nejlepší roční období pro všechny jablečné příznivce. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím, které jsou s novými systémy spojeny. V tomto návodu se podíváme na další funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak v Safari skrýt vaši IP adresu před trackery a webovými stránkami

Apple je jedna z mála technologických společností, kterým záleží na bezpečnosti a ochraně soukromí svých zákazníků. Dokazuje to především různými funkcemi, díky kterým chrání své uživatele v online světě. Konkrétně Apple využívá technologii Intelligent Tracking Prevention (ITP), která dokáže zamezit trackerům a webovým stránkám v sestrojení profilu uživatele. V iOS 15 pak Apple přispěchal také s iCloud+, v rámci kterého je možné využít funkce pro skrytí vašeho e-mailu či Private Relay, díky kterému dojde ke změně a zamaskování vaší polohy a ostatních dat. Kromě toho si však můžete nově v iOS 15 nastavit, před kým bude skryta vaše IP adresa, zdali pouze před trackery anebo i webovými stránkami. To můžete nastavit následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a rozklikněte kolonku Safari.
  • Následně sjeďte níže, a to až ke kategorii s názvem Soukromí a zabezpečení.
  • V rámci této kategorii pak najděte a otevřete sekci Skrýt IP adresu.
  • Nakonec si stačí zvolit, zdali chcete skrýt IP adresu jen před trackery, anebo i přes webovými stránkami.

Pomocí výše uvedeného postupu si tedy můžete v iOS 15 nastavit, před kým chcete skrýt svou IP adresu. V případě, že máte již aktivní Private Relay z iCloud+, tak Safari skrývá vaši IP adresu před veškerými trackery a webovými stránkami automaticky. Pomocí výše uvedeného postupu si ale můžete skrytí IP adresy nastavit i v případě, že nemáte aktivní iCloud+, tedy pokud si nepředplácíte žádný tarif iCloudu.

Dnes nejčtenější

.