Zavřít reklamu

Společnost Apple tento týden oznámila vývojářům, že vydává betaverzi testovacího programu s názvem TestFlight pro Mac. Vývojáři tak budou mít možnost důkladně a odborně testovat své aplikace pro Mac v odpovídajícím prostředí.

Vývojáři, kteří jsou registrovaní v testovacím programu, si mohou od nynějška stáhnout betaverzi softwaru TestFlight pro Mac a využít ji k testování a zkoušení svých vlastních aplikací i aplikací ostatních vývojářů v prostředí operačního systému macOS – konkrétně se jedná o verzi macOS Monterey beta 5. Software TestFlight pro Mac slouží podobně jako jeho verze pro operační systém iOS k tomu, aby s jeho pomocí mohli vývojáři aplikaci jednoduše a efektivně otestovat své aplikace v příslušném prostředí před tím, než vydají jejich oficiální verzi pro veřejnost.

Společnost Apple v souvislostí s beta verzí softwaru TestFlight pro Mac uvádí, že při používání tohoto nástroje na Macu s operačním systémem macOS Monterey beta 5 nebo starším bude nejprve zapotřebí opustit beta verzi aplikace pro Mac. Apple rovněž uvádí, že v beta verzi softwaru TestFlight je plně v provozu také funkce VoiceOver. Součástí operačního systému macOS Monterey je také nástroj s názvem Feedback Assistant, jehož prostřednictvím mohou vývojáři poskytovat společnosti Apple zpětnou vazbu k betaverzi softwaru TestFlight. Software TestFlight 3.2 beta je možné stáhnout ze stránek vývojářského centra Apple, pro její fungování je zapotřebí mít nainstalovaný operační systém macOS 12 Monterey. Pro uživatele, kteří nejsou registrovanými vývojáři, není TestFlight pro Mac v současné chvíli zatím k dispozici.

Dnes nejčtenější

.