Zavřít reklamu

Fotoaparáty především novějších jablečných telefonů lze považovat za opravdu velmi kvalitní. V některých případech je dokonce velmi těžké rozeznat, zdali nějaká fotografie byla pořízena iPhonem či o mnoho dražším zrcadlovým fotoaparátem. Pravdou ale je, že u moderních chytrých telefonů je kvalita doháněna především extrémním výkonem čipu, což je oproti zrcadlovým fotoaparátům přesně opačný přístup. Ve finále se vás ale na tuto informaci nikdo neptá, a pokud je fotografie jednoduše pěkná, tak je jedno, čím byla vyfocena. Apple fotosoustavy jablečných telefonů každoročně vylepšuje a s příchodem iPhonu 11 jsme se dočkali například funkce Noční režim, díky které je možné pořizovat snímky i v horších světelných podmínkách a ve tmě.

iOS 15: Jak při focení deaktivovat automatický Noční režim

Jestliže patříte mezi vlastníky iPhonu 11 a novějšího, tak už jste zajisté alespoň jednou Noční režim využili. Jeho aktivace je ve výchozím nastavení automatická – to znamená, že jakmile Fotoaparát rozpozná horší světelné podmínky či tmu, tak provede automatické zapnutí. Ve většině případech se tohle hodí, jelikož pomocí Nočního režimu jste schopni ze zdánlivě černých fotografií vykouzlit parádní snímky. V některých případech se ale Noční režim nehodí a mnoho uživatelů si na automatickou aktivaci stěžuje, jelikož musí následně provádět manuální vypnutí. V iOS 15 si ale konečně budeme moci nastavit, aby se Noční režim automaticky nespouštěl. Postup je v tomto případě jednoduchý:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, a to až k sekci Fotoaparát, kterou rozklikněte.
  • Následně věnujte pozornost horní části, kde v první kategorii klepněte na řádek Zachovat nastavení.
  • Poté zde lokalizujte možnost s názvem Noční režim a pomocí přepínače ji aktivujte.
  • Následně se po aktivaci přesuňte do nativní aplikace Fotoaparát.
  • Zde nakonec stačí, abyste klasicky provedli deaktivaci Nočního režimu.

Prostřednictvím výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu s iOS 15 deaktivovat automatický Noční režim při focení. Abychom byli přesní, tak tímto způsobem zajistíte to, že si Fotoaparát bude i po vypnutí pamatovat to, že jste Noční režim deaktivovali. Ve výchozím nastavení se totiž po opuštění Fotoaparátu vždy Noční režim (a další prvky) opět automaticky aktivují. Možnost pro zapamatování nastavení Fotoaparátu je součástí iOS již delší dobu, doposud ale chybělo nastavení Nočního režimu. Je ale nutné zmínit, že pokud Noční režim opět ručně aktivujete, tak si tento stav Fotoaparát zapamatuje a po opětovném otevření bude funkce opět aktivní. Na závěr je ještě jednou nutné zmínit, že Noční režim je k dispozici jen pro iPhone 11 a novější.

Dnes nejčtenější

.