Zavřít reklamu

Aktuálně nejnovější operační systémy v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jsou tady s námi již po dobu několika měsíců, tedy v rámci beta verzí. V současné chvíli nás však od vydání veřejných verzí všech zmíněných systémů dělí už jen pár týdnů, tudíž se aktuálně nacházíme v pomyslné cílové rovince. Na našem magazínu se od vydání vůbec prvních beta verzí věnujeme všem novinkám, se kterými Apple přišel. A v tomto článku tomu nebude jinak, konkrétně se podíváme na další funkci z macOS 12 Monterey.

macOS 12: Jak u kontaktu (de)aktivovat Sdíleno s vámi

Mezi jednu z funkcí, kterým Apple na prezentaci věnoval relativně dlouhou dobu, patří mimo jiné sekce Sdíleno s vámi, která se zobrazuje v některých nativních aplikacích. V rámci této sekce si můžete prohlédnout takový obsah, který s vámi někdo sdílel v rámci aplikace Zprávy. Ve Fotkách se tak jedná o fotografie a videa, v Safari zase o odkazy na různé webové stránky. Ne ve všech případech ale můžete stát o to, aby se sdílený obsah v nativních aplikacích zobrazoval. V takovém případě naštěstí existuje možnost, pomocí které lze u vybraného kontaktu sdílení obsahu deaktivovat. Stačí postupovat takto:

  • Prvně je nutné, abyste se na Macu s macOS 12 Monterey přesunuli do aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si nalevo najděte kontakt, u kterého chcete sdílení obsahu vypnout,klepněte na něj.
  • Po rozkliknutí věnujte v pravém horním rohu obrazovky pozornost ikoně ⓘ, kterou stiskněte.
  • Následně se zobrazí malé okno s informacemi o vybraném kontaktu.
  • V tomto malém okně sjeďte o kus níže, až ke kategorii Sdíleno s vámi.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Sdílet automaticky.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu provést deaktivace funkce Sdíleno s vámi. To znamená, že poté už se vám od vybraného kontaktu v některých nativních aplikacích nebude zobrazovat obsah, který s vámi dotyčný sdílel, tedy například fotografie v aplikaci Fotky či odkazy v rámci Safari. Tuto možnost zajisté většina z vás využije u nejlepších kamarádů či kamarádek, se kterými si často sdílíte takové věci, o kterých by se okolní svět neměl dozvědět.

sdileno s vami macos 12

Dnes nejčtenější

.