Zavřít reklamu

Nové operační systémy v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jablečná společnost představila již před několika měsíci. V současné době už nás navíc od představení veřejných verzí dělí jen několik málo týdnů. Blíží se totiž září, na kterém Apple (skoro) pravidelně představuje nové iPhony, jenž majitelé získají právě s nejnovějším systémem. Nějakou dobu poté pak dochází k uvolnění všech zmíněných systémů pro veřejnost. V naší redakci tyto systémy od samotného vydání testujeme a přinášíme vám návody, díky kterým se můžete dozvědět více o nových funkcích. Společně se v tomto článku podíváme na další z mnoha nových funkcí v iOS 15.

iOS 15: Jak pomocí Siri rychle sdílet obsah na obrazovce

V rámci iOS 15 se jablečná hlasová asistentka Siri dočkala velkého vylepšení. Zmínit můžeme například dlouho očekávanou možnost, díky které mohou uživatelé Siri používat i offline, tedy bez připojení k internetu. Siri totiž nově zvládne některé požadavky vykonávat lokálně přímo na vašem zařízení. Siri je v iOS 15 všeobecně o mnoho komplexnější a můžete ji požádat o vykonání mnoha nových činností. Mezi jednu z nich patří sdílení obsahu, který se zrovna nachází na obrazovce. Postup je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu s iOS 15 přesuňte do aplikace, ve které si otevřete obsah, jenž chcete sdílet.
  • Jakmile tak učiníte, tak aktivujte Siri – buď aktivačním příkazem, anebo tlačítkem.
  • Následně, po vyvolání Siri, vyslovte příkaz „Share this with [kontakt]“.
    • Pokud tedy chcete sdílet obsah například s Jiřím, tak řekněte „Share this with Jiří“.
  • V horní části obrazovky se vám následně objeví obsah, který bude sdílet.
  • Pro potvrzení odeslání stačí říct „Yes“, pro odmítnutí zase „No“. Přidat můžete také komentář.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu lze pomocí Siri v iOS 15 sdílet jakýkoliv obsah na obrazovce. Způsob, kterým se obsah v jednotlivých aplikacích sdílí, je však odlišný. Pokud se nacházíte například v aplikaci Hudba, Mapy, Safari, Fotky či Zprávy, tak dojde k přímému sdílení konkrétního obsahu. Jestliže se však ocitnete v aplikaci, kde obsah není možné přímo sdílet (pomocí tlačítka sdílení), tak Siri provede snímek obrazovky, který následně můžete s vybranou osobou sdílet. Postup je v obou případech stejný, u toho druhého vám Siri navíc řekne, že je schopna obsah sdílet pouze vytvořením snímku obrazovky.

Dnes nejčtenější

.