Zavřít reklamu

Svým způsobem neuvěřitelný příběh se před pár hodinami objevil na portálu Motherboard. Tomu se totiž ozval bývalý poměrně uznávaný leaker Andres Schumeyko známý na sociálních sítích pod přezdívkou YRH04E, kterého si můžete pamatovat ještě z loňska a předloňska díky vynesení informací o iOS 14 i nových hardwarech na podzim. Nyní o sobě tento leaker tvrdí, že bylnejen leakerem, ale i agentem Applu pro boj s úniky. 

Pamatujete si na loňský rok a obří únik novinek z iOS 14 dlouhé měsíce před jeho vydáním? Měl to být právě Shumeyko, kdo přišel za Applem se jménem člověka, který za únikem stál a na kterého si kalifornský gigant poté došlápl. Další obětí tohoto povedeného leakera pak má být jeden ze zaměstnanců Applu v Německu, který měl pracovat na Apple Maps. Shumeyko se s ním měl údajně na začátku loňského roku spojit a dohodnout se s ním na prodeji přístupu k interním databázím Applu, které skrývají mimo jiné sposty detailů o chystaných projektech. Tohoto zaměstnance leaker Applu taktéž nahlásil a společnost se s ním poté v brzké době rozloučila. 

Pokud se ptáte, proč se rozhodl leaker na donášení na své zdroje a kolegy, i na tohle dodal odpověď. Dle svých slov byl přesvědčen o tom, že donášením své předešlé činy u Applu “smaže” a ten mu tak již přestane jít po krku, jako jde i u ostatních leakerů (ke kterým se mu podaří nějakým způsobem dostat). Další motivací pak měla být finanční odměna, kterou Shumeyko za donášení od Applu vyžadoval a to opakovaně. Kalifornský gigant mu však žádné peníze nikdy nevyplatil, což nyní leakera vedlo ke zveřejnění jeho svým způsobem neuvěřitelného příběhu. Zda bude mít na leakerský svět nějaký dopad či nikoliv je v tuto chvíli samozřejmě nejasné. Nicméně vzhledem k tomu, jak uznávaný Shumeyko ve světě leaků byl je vcelku pravděpodobné, že se minimálně obezřetnost leakerů výrazně zvýší, což by mohlo ve výsledku znamenat i méně úniků. Vše ale ukáže ve výsledku samozřejmě až čas. 

Dnes nejčtenější

.