Zavřít reklamu

Také tento víkend na stránkách našeho magazínu pokračujeme v představování zajímavých webových stránek. Stejně jako v několika předchozích článcích se také v tom dnešním opět podíváme na různé užitečné stránky.

A Good Movie to Watch

Najít ten správný film na večer může dát někdy pořádnou práci. Občas se může zdát, že čím bohatší je nabídka filmových titulů, tím těžší je rozhodnout se, na který se budete dívat. S výběrem filmu vám může pomoci stránka A Good Movie to Watch, kde můžete také najít řadu filmových pokladů, o kterých jste možná dosud neměli ani tušení. Filmy zde můžete vyhledávat na základě různých kritérií, náladu nevyjímaje.

Web A Good Movie to Watch najdete zde.

Omnicalculator aneb kalkulačky všeho druhu

Čas od času se může stát, že kvůli práci nebo studiu potřebujeme jinou než tu tradiční kalkulačku. Pro tyto účely sice existuje spousta kalkulaček jako takových, stejně jako speciálních aplikací, výborně vám ale v tomto směru poslouží také web Omnicalculator. V jeho jednoduchém a přehledném uživatelském rozhraní najdete celou řadu různých kalkulaček pro všechny možné druhy výpočtů, ať už se nacházíte na stavbě, v chemické či fyzikální laboratoři, nebo třeba v účtárně.

Web Omnicalculator můžete využít zde.

Mecabricks aneb staňte se LEGO stavitelem

Chtěli byste si z LEGO stavebnice postavit Eiffelovu věž, repliku Pražského hradu, Batmobil nebo třeba Airbus A380, ale doma nemáte dostatek potřebných kostek? Pokud se spokojíte s virtuálním 3D modelem, můžete se do stavění pustit na webu Mecabricks. Kromě možnosti postavení vašeho vlastního originálního 3D modelu se zde můžete také nechat inspirovat výtvory, o které se zde podělili ostatní uživatelé. Součástí webu je také uživatelské diskuzní fórum.

Web Mecabricks můžete navštívit zde.

Forebears – zajímavosti (nejen) o příjmeních

Pokud vás zajímá, jaký je vlastně původ příjmení „Jobs“, nebo byste se třeba chtěli dozvědět, kolik lidí na celém světě nosí stejné příjmení jako vy, můžete si tyto a další velmi zajímavé informace dohledat na webu Forebears. Najdete zde přehledné mapy, tabulky, statistiky, a spoustu zajímavých informací nejen o všech možných příjmeních.

Web Forebears najdete zde.

Radiooooo pro poslech hudby ze všech zemí světa i z každé éry

Zajímá vás, jaká hudba se poslouchala v Japonsku v roce 1973? Jaké hity zněly naší republikou před deseti lety, nebo na co tančili lidé v Kalifornii koncem šedesátých let minulého století? Na všechny tyto otázky vám i s patřičnými hudebními ukázkami skvěle odpoví web Radiooooo. Na mapě se zde můžete proklikat k jakékoliv oblasti, navolit požadované desetiletí, a cestovat tak časem za poslechu hudby.

Web Radiooooo najdete zde.

Dnes nejčtenější

.