Zavřít reklamu

Widgetů na iPhone je obrovská spousta, a počet aplikací, které tuto skvělou funkci podporují, je čím dál tím vyšší. Kromě aplikací třetích stran ale můžete na plochu vašeho iPhonu umístit také widgety nativních aplikací, které jsou nedílnou součástí operačního systému iOS. V dnešním článku vám představíme pět widgetů, které si můžete přidat na plochu vašeho iPhonu a přitom nemusíte stahovat žádné další aplikace.

Počasí

Apple se snaží svou nativní aplikaci Počasí pro iPhone neustále vylepšovat, a zejména v novějších verzích operačního systému iOS je to opravdu znát. Widgety, které tato aplikace nabízí, se vám určitě budou hodit. Nativní Počasí nabízí hned několik druhů a velikostí příslušných widgetů, takže se vám na ploše vašeho iPhonu budou zobrazovat přesně takové informace, které si přejete vidět.

Fotky

Kdo si rád neprohlížel fotografie na svém iPhonu? Pokud se i vy řadíte mezi oddané fanoušky vaší vlastní fotografické tvorby, a nechcete spouštět nativní aplikaci Fotky pokaždé, když se na vašem iPhonu chcete pokochat pohledem na své výtvory, můžete si na plochu vašeho jablečného smartphonu umístit některý z widgetů aplikace Fotky. Opět můžete zvolit z několika různých velikostí a druhů zobrazení.

Připomínky

Využíváte nativní Připomínky na vašem iPhonu k tvorbě seznamů na nákup, případně k sestavování seznamů nejrůznějších úkolů a povinností? Pak byste jistě ocenili, kdybyste vámi vybrané seznamy měli neustále na očích, a zajistili si tak, že vám nic důležitého neunikne, a že nezapomenete na nic, co musíte v daný den udělat. Nativní Připomínky pro iOS také nabízí několik různých druhů widgetů, které z plochy vašeho iPhonu udělají užitečnou a přehlednou nástěnku.

Kalendář

Pokud na vašem iPhonu využíváte tak nativní Kalendář, pak by mělo být umístění příslušného widgetu na plochu vašeho telefonu naprostou samozřejmostí. Stejně jako například u Připomínek je obrovskou výhodou tohoto widgetu to, že budete mít vždy dokonalý přehled o tom, jaké události vás v dohledné době čekají, a nebudete kvůli jejich kontrole muset spouštět samotnou aplikaci a procházet všechny dny a týdny.

Hodiny

Většina z nás si obvykle vystačí s údajem o aktuálním čase, který se nachází v pravém horním rohu displeje našeho iPhonu. Pokud ale – ať už z jakýchkoliv důvodů – potřebujete mít také přehled o tom, jaký je právě aktuální čas v některém z jiných časových pásem, můžete si pro tyto účely na plochu vašeho iPhonu umístit widget nativních Hodin, který vám dokáže zobrazit světový čas až ze čtyř různých míst na světě.

Bonus: Chytré sady

Skvělým widgetem jsou také takzvané chytré sady. Ty vám budou na ploše vašeho iPhonu zobrazovat informace podle toho, jak jste zvyklí s vaším iPhonem v průběhu dne interagovat. Chytré sady jsou ale také interaktivním widgetem, takže pokud na dané sadě budete chtít zobrazit jiný typ informací, stačí po widgetu přejet prstem směrem dolů či nahoru. Do chytré sady můžete přidat také nové položky jednoduchým přetažením.

Dnes nejčtenější

.