Zavřít reklamu

Jelikož je dnešní noc nejvhodnější nocí letoška pro sledování padajících Perseid, je pravděpodobné, že jí mnozí z vás stráví venku pod hvězdným nebem. Pokud na něm nechcete sledovat jen proletující Perseidy, ale rádi byste se o hvězdách a souhvězdích na něm dozvěděli více, mohly by se vám hodit aplikace z následujících řádků.

SkyView

Mým dlouhodobým favoritem v aplikacích, se kterými mohu sledovat noční oblohu, je SkyView. Aplikace SkyView umí navodit při používání perfektní atmosféru pomocí příjemné hudby. Rozhodně si tedy po zapnutí aplikace aktivujte zvuk, abyste se mohli ponořit do hlubin Vesmíru. Aplikace SkyView využívá rozšířené reality, takže se hvězdy z fotoaparátu promítají do aplikace. Zde se poté „sloučí“ s hvězdami z aplikace. Stačí tak jednoduše iPhonem namířit na hvězdu, o které chcete něco zjistit. Ta se vám poté poměrně přesně zobrazí na displeji. Ihned o hvězdě zjistíte různé informace v podobě toho, jak daleko se hvězda nachází, v jakém souhvězdí se nachází, apod. Zároveň se pod informacemi zobrazuje rozšířený popis celé hvězdy. Musíte však umět anglicky, jelikož celá aplikace SkyView je v angličtině. SkyView je k dispozici zdarma ve verzi Lite, kterou využívám i já. Pokud byste chtěli plnou verzi disponující více hvězdami a dalšími funkcemi, tak si ji můžete stáhnout za 49 korun.

Night Sky

Druhým favoritem, který se bude hodit především anglicky nerozumějícím lidem, je Night Sky. Tato aplikace stejně, jako SkyView, navodí skvělou atmosféru s příjemnou hudbou. V Night Sky je opět k dispozici procházení oblohy pomocí rozšířené reality. To si můžete nastavit pomocí tlačítka vpravo. Poté si také můžete nastavit, jak výrazné hvězdy v rozšířené realitě budou. Jakmile vás nějaká hvězda, planeta, či jiný objekt zaujme, tak si o něm můžete zobrazit informace. Jak už jsem v úvodu tohoto odstavce zmínil, tak je hodně těchto popisů, převážně u známějších objektů, česky. U některých ostatních hvězd jsou popisy stále anglicky. Součástí aplikace je také vyhledávání hvězd. U každé z nich se vám zobrazí, kdy se objevuje nad horizontem. Pouhým kliknutím se na ni můžete ihned přesunout a zobrazit si veškeré informace, které vás mohou zajímat. Aplikace je k dispozici zdarma, pokud byste však chtěli využít další funkce, tak si ji můžete měsíčně předplatit za 59 korun.

Sky Walk 2

Tento hvězdný průvodce taktéž funguje velmi podobně, jako dva výše zmíněné. Opět jej ovládáte hýbáním telefonu po virtuální obloze, na které se vám zobrazují informace o hvězdách, souhvězdích, planetách a dalších objektech. K dispozici jsou také anglické popisky těchto objektů, avšak nejsou tak detailní, jako například u SkyView. Ve vyhledávání si můžete zobrazit všechny objekty, které jsou k dispozici. Pokud tedy hledáte konkrétní hvězdu, tak se na ni můžete přímo pomocí vyhledávání přesunout. Součástí aplikace je také sekce Sky Live, kde si můžete zobrazit konkrétní časy východu a západu Slunce, Měsíce, Venuše a dalších planet. Aplikace Sky Walk 2 je k dispozici zdarma s reklamami, kterých je v aplikaci opravdu dost. Pokud byste se jich chtěli zbavit a zároveň si odemknout další funkce, můžete tak učinit za 99 korun ve 30% slevě, která trvá 24 hodin po stažení aplikace.

Dnes nejčtenější

.