Zavřít reklamu

S blížícím se příchodem iPhonů 13 vyplouvají na světlo světa i další a další úniky informací, které tyto dlouho očekávané novinky s předstihem poodhalují. Patří mezi ně například i nedávné zprávy o výrazném zlepšení videoschopností novinek, které dnes potvrdily i zdroje agentury Bloomberg. Jejich příchod je tak prakticky jistý. 

Zdroje Bloombergu tvrdí, že letos Apple skutečně po letech čekání nasadí podporu portrétního režimu u videa. Dočkat se ho sice mají jen iPhony 13 Pro (Max) díky LiDAR senzorům, které by měly právě efekt rozmazaného pozadí z velké části zajišťovat, i tak se však jedná o skvělou zprávu a do jisté míry i splnění dlouholetých přání. Po portrétním videorežimu totiž jablíčkáři volají od zavedení portrétního fotorežimu v roce 2016. Dalším vylepšením videa je pak podpora pro nahrávání do formátu ProRes, který ocení zejména profesionální uživatelé pracující například ve Final Cutu Pro. Ti totiž budou mít nově u videa daleko více možností úprav. 

Nezapomíná se ani na fotky

Zoufat nemusíte ani v případě, že vás na natáčení videa příliš neužije a radši klasicky fotíte. Podle Bloombergu má totiž Apple pro letošní iPhony v rukávu upravené softwarové filtry, které by měly u snímků výrazně zlepšit podání barev. Ty by měly být daleko věrohodnější než kdykoliv předtím, což by měla zajistit umělá inteligence schopná dopočítat veškeré detaily a extrémně rychle je do výsledné fotky promítnout. Zda se tohoto vylepšení dočkají i levnější iPhony 13 nicméně zdroje už neodhalily a na potvrzení či vyvrácení si tak budeme muset zřejmě počkat až do samotného představení telefonů. 

Dnes nejčtenější

.