Zavřít reklamu

Představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jsme se dočkali již před dvěma měsíci. Celou tu dobu se na našem magazínu nesutále věnujeme novinkám a vylepšením, které v rámci zmíněných systémů přibyly. Veškeré systémy si můžeme vyzkoušet v předběžném přístupu, konkrétně v podobě vývojářských a veřejných beta verzí. To znamená, že nedočkavci už si mohou zmíněné systémy vyzkoušet dříve než široká veřejnost – nejedná se o nic složitého, pouze je třeba brát v potaz možné chyby, které mohou negativně ovlivnit uživatelskou zkušenost. V tomto článku se společně podíváme na další novinku z iOS 15.

iOS 15: Jak po aktivaci režimu Soustředění (de)aktivovat zobrazování oznámení na zamčené obrazovce

V posledních dnech se v naší návodní sekci věnujeme režimu Soustředění, který Apple implementoval do prakticky všech nových operačních systémů. Jednoduše řečeno se jedná o režim Nerušit ze starších verzí systémů na steroidech. Nově si v Soustředění můžete vytvořit hned několik režimů, které lze individuálně přizpůsobovat. Nastavit si můžete například to, které aplikace a kontakty vám mohou odesílat oznámení, popřípadě automatickou aktivaci režimu za splnění určité podmínky, apod. Kromě toho je možné si nastavit, zdali se na uzamčené obrazovce mají zobrazovat oznámení či nikoliv. Stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a rozklikněte kolonku s názvem Soustředění.
  • Následně si vyberte ten režim, který chcete spravovat, a klepněte na něj.
  • Poté věnujte v kategorii Volby pozornost kolonce Zamknutá obrazovka, kterou rozklikněte.
  • Zde už jen stačí, abyste (de)aktivovali možnost Zobrazit na zamčené obrazovce v sekci Vypnutá oznámení.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze na vašem iPhonu s iOS 15 provést (de)aktivaci zobrazování oznámení na zamčené obrazovce v konkrétním režimu Nerušit. Kromě toho si můžete ve stejné sekci zvolit to, zdali se má obrazovka na zamčené obrazovce tzv. „ztlumit“. Apple tuto možnost využívá například u režimu Spánek, kdy se uzamčená obrazovka ztmaví, aby vás případně v noci neoslňovala. A přesně tento stav lze navodit tím, že u konkrétního režimu Soustředění využijete výše uvedený postup.

Dnes nejčtenější

.