Zavřít reklamu

Jak rychle nabít iPhone je termín, který dost možná alespoň jedou za život vyhledal každý z nás. V některých případech se může jednat o nárazovou akci, kdy například potřebujete rychle někam vyrazit, ale nemáte nabitý telefon. V jiných případech se zase rychlejší nabíjení může hodit všeobecně, tedy pokud už vás štve čekat na to, až se „z nuly na sto“ baterie iPhonu dobije za několik dlouhých hodin. V tomto článku se společně podíváme na 5 zaručených tipů, díky kterým lze iPhone nabít rychleji.

Pořiďte si výkonnější adaptér a kabel

Tento první tip lze považovat za nejužitečnější a nejdůležitější. Pokud chcete doopravdy nabít váš iPhone rychle, tak je nutné, abyste si pořídili výkonnější adaptér a odpovídající kabel. Až donedávna Apple ke každému iPhonu přibaloval obyčejný 5W nabíjecí adaptér, který byl zastaralý už před prakticky pěti lety. V současné době Apple adaptér nepřibaluje vůbec a je nutné jej dokoupit. Pro rychlonabíjení jablečných telefonů je nutné pořídit adaptér a kabel s podporou Power Delivery, tedy adaptér s USB-C a kabel Lightning – USB-C. Novější iPhony podporují nabíjení až o výkonu 20 W, takže je nutné pořídit adaptér s takovým výkonem. Sáhnout můžete po originálním řešení, anebo po produktu třetí strany, avšak s podporou MFi (Made For iPhone). Zapomeňte na adaptéry bez této certifikace či na adaptéry z různých čínských tržišť. Na takových věcech se nešetří.

Nabíjecí adaptéry pro iPhone koupíte zde

Aktivujte režim Letadlo (nebo iPhone vypněte)

Rychlost nabíjení lze maximalizovat tak, že na vašem iPhonu aktivujte režim Letadlo. Pokud provedete aktivaci tohoto režimu, tak se kompletně deaktivuje mobilní připojení, které spotřebovává velkou část energie. Pokud zrovna nepoužíváte Wi-Fi, tak se iPhone neustále snaží najít nejbližší vysílač, ke kterému se snaží připojit. A právě tato akce je velmi náročná na baterii. Po aktivaci režimu Letadlo přestane jablečný telefon mobilní připojení vyhledávat, tak stejně dojde k deaktivaci mobilních dat. Zůstane však aktivní Wi-Fi a Bluetooth, které můžete deaktivovat také. Pokud je to možné, tak ještě více iPhonu v nabíjení pomůžete, pokud jej kompletně vypnete. Režim Letadlo lze aktivovat v ovládacím centru.

Režim nízké spotřeby baterie

Součástí každého iPhonu je režim nízké spotřeby baterie. Ten můžete aktivovat kdykoliv, a to v ovládacím panelu či v Nastavení. Kromě toho dostanete možnost pro aktivaci tohoto režimu v případě, že úroveň nabití baterie vašeho iPhonu klesne na 10 % či 20 %. Pokud aktivujete režim nízké spotřeby baterie, tak dojde k omezení výkonu čipu a navíc k tomu dojde k vypnutí provádění některých procesů, které se odehrávají na pozadí. Jedná se například o automatické vyhledávání e-mailů, automatické stahování aktualizací a dalších dat či využívání 5G. Kromě toho dojde k deaktivaci aktualizací aplikací na pozadí. Deaktivací všech těchto procesů lze zajistit nižší náročnost na baterii a tím pádem rychlejší nabíjení.

Nepoužívejte bezdrátové nabíječky

Pokud potřebujete rychle nabít váš iPhone, tak zapomeňte na využití bezdrátové nabíječky. Při bezdrátovém nabíjení dochází k obrovským ztrátám energie a celková účinnost se počítá okolo 50 %, což je žalostné. Pokud vlastníte starší iPhone s bezdrátovým nabíjením Qi, tak můžete nabíjet výkonem maximálně 7.5 W, nejnovější iPhony 12 s podporou MagSafe je pak možné nabíjet výkonem až 15 W – pořád je ale nutné počítat se zmíněnou nízkou účinností. Jedno je tedy jisté – ať už pro nabíjení iPhonu využijete klasickou bezdrátovou nabíječku či MagSafe nabíječku, tak si můžete být jistí tím, že rychlé opravdu nebude. Je tedy nutné využít výkonný adaptér s odpovídajícím kabelem, což jsme zmínili na začátku tohoto článku. Bezdrátové nabíječky se hodí maximálně tak na kancelářský stůl jako odkládací plocha, která zároveň zvládne iPhone nabít.

iphone bezdrátové nabíjení

Připravte si záložní plán

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy budete doopravdy velmi spěchat a každá sekunda bude nesmírně drahá. V takovém případě vám krátké nabití baterie iPhonu žádným způsobem nepomůže. Je tedy nutné, abyste v takovém případě měli připravený záložní plán. Nejlépe uděláte, pokud si koupíte nějakou powerbanku, pomocí které je pak možné iPhone dobít kdekoliv na cestě. Různých powerbanek je k dispozici nepřeberné množství a je jen na vás, kterou si vyberete. Ty nejlevnější powerbanky s minimem funkcí seženete za pár stovek korun, pokud byste pak pomocí powerbanky chtěli nabíjet více zařízení najednou či například MacBook, tak si připravte spíše tisícikoruny.

Powerbanky pro iPhone koupíte zde

Dnes nejčtenější

.