Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 aktuálně uběhl již jeden měsíc a pár týdnů k tomu. Pokud se podíváte do kalendáře, tak zjistíte, že se nacházíme zhruba v půlce doby čekání na vydání prvních veřejných verzí těchto systémů. K představení zmíněných systémů došlo na začátku června, a to v rámci vývojářské konference WWDC, na které Apple systémy představuje tradičně každý rok. Na našem magazínu se novým systémům z dílny Applu neustále věnujeme a přinášíme články, ve kterých se můžete dozvědět, jak nové funkce fungují a popřípadě jak je aktivovat. V tomto článku se podíváme na další věc z iOS 15.

iOS 15: Jak odstranit režim Soustředění

S příchodem iOS 15 a dalších nových systémů Apple přišel s funkcí Soustředění. Nastavování režimu Soustředění už jsme se na našem magazínu věnovali, v tomto článku se podíváme naopak na to, jak lze režim Soustředění smazat. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 otevřeli aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak vyhledejte a rozklikněte kolonku s názvem Soustředění.
  • Následně si ze seznamu vyberte a otevřete režim, který chcete smazat.
  • Nakonec stačí, abyste sjeli úplně dolů a klepnuli na Smazat režim soustředění.
  • Akci pak potvrďte klepnutím na Smazat režim soustředění ve spodní části obrazovky.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na iPhonu provést smazání vybraného režimu Soustředění. Pokud nevíte, co Soustředění vlastně dělá, tak jej lze jednoduše definovat jakožto režim Nerušit na steroidech. Soustředění totiž nově nabízí možnost pro vytvoření vícero různých režimů, které si můžete přizpůsobit podle svého gusta. Zvolit si můžete například to, od které aplikace vám může přijít oznámení, popřípadě jaká osoba se vám může dovolat. Jakmile uživatelé aktualizují na iOS 15, tak se jim ve Zprávách objeví informace o tom, zdali máte režim Soustředění aktivní, díky čemuž zjistí, zdali jste k dispozici či nikoliv. Nastavit si můžete také vzhled domovské obrazovky či automatickou inteligentní aktivaci.

Dnes nejčtenější

.