Zavřít reklamu

Jedno z největších vylepšení nové generace MacBooků Pro potvrzeno. Tak přesně takto by se dalo zjednodušeně hovořit o nových informacích velmi dobře informovaného reportéra Bloombergu Marka Gurmana, který se o ně podělil se světem teprve před pár hodinami. Ten se nechal slyšet, že s mini LED displeji u novinek můžeme skutečně počítat a to jak u 14”, tak 16” verze.

Právě nasazení mini LED displejů, které jim dodají lepší zobrazovací schopnosti s nižší spotřebou energie, je podle Gurmana i důvodem, proč na ně svět stále čeká. Apple měl totiž jejich odhalení v plánu mnohem dříve, ale výrobní problémy s těmito panely nakonec zapříčinily, že byl nucen jejich launch odsunout z jara a později léta až na podzim. Co se pak týče termínu uvedení, Gurman poměrně překvapivě poznamenal, že by se tak mohlo stát skutečně už v září, které bývá zpravidla vyhrazené iPhonům a Apple Watch. Z tohoto plánu tak lze s předstihem usuzovat, že Apple novinkám extrémně věří a staví je právě s iPhony či Watch na jednu úroveň. Gurman nicméně připouští, že časové okno pro jejich představení je nastaveno i na říjen a listopad, nikoliv jen na září. 

Ačkoliv toho Gurman již více nepotvrdil, z předešlých týdnů víme například to, že se novinky dočkají osazení čipsetem M1X či buď 32 nebo až 64GB RAM paměti. Počítá se rovněž s návratem MagSafe konektoru pro nabíjení, HDMI portu či čtečky SD karet. Samozřejmostí je pak změna designu, díky čemuž se stroje přiblíží vzhledu nových Apple produktů s ostrými hranami. Jak výrazně se tyto upgrady podepíšou do ceny je nicméně zatím velkou neznámou. 

Dnes nejčtenější

.