Zavřít reklamu

Moderní technologie se stále více dostávají do našich každodenních životů. Perfektním příkladem jsou právě zubní kartáčky, které mohou být buďto obyčejném anebo chytré, přičemž ty chytré mnohdy vyhrávají na plné čáře. Přinášejí totiž podstatně efektivnější čištění, které zároveň monitorují a analyzují, čímž se snaží zlepšit vaši dentální hygienu. V této kategorii se největší popularitě těší kartáčky Philips, Oral-B a Oclean.

Oclean X Pro Elite

Některé chytré kartáčky ale nejsou dostatečně chytré na to, aby dokázaly fungovat nezávisle na své aplikaci. V takovém případě je nutné při čištění mít zapnutý i telefon, abyste si vlastně mohli dopřát všechny chytré funkce. V takovém případě se hodí takzvaně deep smart produkt, který dokáže fungovat nezávisle. U něj aplikace slouží například pro sběr dat, optimalizaci plánů a další úkony. Takovýto kartáček se vyznačuje hned několika vlastnostmi. Pojďme si je proto v rychlosti shrnout.

Dotyková obrazovka

Pravdou je, že většina elektrických zubních kartáčků nenabízí displej, natož vůbec dotykový. Například ale vlajková loď od Oral-B, iO9, obrazovku naštěstí má. Můžete na ni vidět například aktuální čistící režim a smajlíka či plačící obličej na konci čištění. Zdali se ale od Oral-B dočkáme i interaktivního displeje, který se nachází například na lednicích či mikrovlnkách, je prozatím samozřejmě nejasné. V tomto směru každopádně vede Oclean, který světu již dříve představil první zubní kartáček s takovouto obrazovkou. Přes ni pak lze nastavit režim čištění, čas a intenzitu, přičemž po dokončení se zde zobrazí i výsledky.

Oclean Elite

Detekce vynechaných míst

Řada modelů si dokáže poradit s takzvanou detekcí míst, které jste při čištění vynechali. Zde se ale opět dostáváme ke stejnému bodu, tedy že kartáčky jsou na tento úkol bez aplikace zkrátka krátké. Jak se ale zdá, tak Oclean X Pro Elite se tento neduh snaží alespoň částečně řešit. Na jeho LCD dotykovém displeji jsou totiž po čištění k dispozici zmiňované výsledky, což je samozřejmě lepší než nic.

Režimy čištění

Většina elektrických zubních kartáčků přináší limitované možnosti v otázce režimů. Tři přední výrobci se s tímto snaží patřičně porvat, avšak každý svým způsobem. Oral-B například doporučuje režimy na základě stavu vašeho chrupu, přičemž Philips pak dokonce vyvinul nástavce s odlišnými režimy, které model pozná podle odlišujících se čipů. V závěru tady máme Oclean, který nabízí přes 20 režimů čištění v rámci aplikace, čímž se snaží pokrýt co možná nejširší spektrum možných potřeb uživatelů. Výhodou pak, že samotné režimy si ještě můžete přizpůsobit.

oclean režimy čištění

Všechny zmiňované chytré funkce samozřejmě potřebují operační systém, který je dokáže dát dohromady a bude je umět využít. Vlajková loď firmy Oclean s označením Oclean X Pro Elite je proto vybavena pokročilým systémem, který dělá kartáček nejen chytřejším, ale také vylepšuje jeho čistící schopnosti. Zároveň v případě tohoto kousku můžeme vidět zajímavou technologii pro redukci hluku a možnost bezdrátového napájení. Jeho hlasitost v režimu redukce hluku dosahuje méně než 45 dB, což prakticky ani nepostřehnete. Není proto pochyb, že tento kartáček je v současné chvíli pravděpodobně tím nejlepším, co na trhu můžete sehnat.

Dnes nejčtenější

.