Zavřít reklamu

Ačkoliv si ještě před zhruba dvěma a půl lety svět myslel, že to mají MacBooky Air již spočítané, jelikož je Apple extrémně dlouho neaktualizoval, nyní to vypadá na pravý opak. Za poslední zhruba dva a půl roku jsme se totiž dočkali hned několika upgradovaných verzí s tím, že ta další je v plánu už na příští rok. Jednat se přitom bude o největší upgrade od roku 2018, kdy Apple přesedlal ze starého designu s porty na nynější Retina design s USB-C. 

Že má Apple nový MacBook Air v plánu není díky spoustě úniků informací žádným tajemstvím. Přesný leaker Dylandkt nicméně nyní poodhalil další poměrně zajímavý detail, který byl doposud neznámý. Řeč je konkrétně o procesoru, kterého se novinka dočká – jednat se má o Apple M2, tedy druhou generaci základního “emkového” čipu. Ptáte-li se, proč mluvíme teprve o druhé generaci čipu M, když se již brzy objeví M1X, je to proto, že M1X nebude nástupcem M1, ale jeho vylepšenou verzí určenou pro výkonnější Macy. De facto se tedy bude jednat o novou procesorovou větev, jejímž nástupcem bude M2X. Jak výkonná verze M2 bude nicméně zatím jasné není. 

Kromě vysvětlení použití čipů řady Apple Silicon potvrdil leaker taktéž přípravy redesignu stroje, který by měl vycházet z nového designového jazyka Applu s charakteristickými ostrými hranami, minimem zaoblení u šasi nebo třeba zaoblenými rohy displeje. Počítat se dá rovněž s nasazením nových barevných variant po vzoru iMaců, díky čemuž by se mohly stát novinky pro jablíčkáře lákavější než kdykoliv předtím. Přesvědčit bychom se o tom ostatně měli již v první polovině příštího roku, kdy Apple světu novinku představí. 

Dnes nejčtenější

.