Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme se představení nového operačního systému Windows 11 dočkali teprve minulý čtvrtek, už nyní víme, že si jej budeme moci užít i na počítačích Mac. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o virtualizaci skrze Parallels, tedy suverénně nejoblíbenější software využívaný k práci s Windows na Macích. Právě vývojáři z Parallels před pár hodinami oznámili, že s podporou Windows 11 u svého softwaru počítají. 

Vývojáři se nechali konkrétně slyšet, že v tuto chvíli zatím na podpoře Windows 11 u Parallels nepracují, jelikož vyčkávají na plné uvolnění oficiálního Windows 11 Insider Preview se všemi funkcemi novinky, přičemž jakmile se tak stane, začnou na podpoře okamžitě pracovat. Kdy přesně bychom se mohli podpory Windows 11 u Prallales si sice vývojáři netroufli odhadovat, nechali se však slyšet, že chtějí na Macy přinést systém se vším všudy – tedy jinými slovy v takovém stavu, v jakém poběží i na klasických PC. To jinými slovy znamená, že se na strojích s čipy M1 dočkáme poměrně paradoxní situace, kdy na nich kromě počítačových aplikací rozběhneme i aplikace pro iOS/iPadOS a Android. Ze strojů s M1 se tedy stanou neuvěřitelně univerzální mašiny, což by se mohlo pozitivně podepsat na jejich prodejnosti. 

Operační systém Windows 11 se od svého předchůdce liší v celé řadě věcí, přičemž designově se podle některých uživatelů dokonce více podobá macOS nežli právě Windows. Ostatně, stačí se podívat třeba na tapety a hned musí být každému jasné, odkud vítr vane. Na druhou stranu je však potřeba říci, že podobná inspirace není rozhodně ničím špatným a pokud se i díky ní dostanou počítače s Windows na vyšší level, bude to jedině dobře. Vyšší konkurence z této strany totiž s sebou přinese i vyšší nároky na Apple, což by se ve výsledku mohlo pozitivně na jeho produktech podepsat. Vše však samozřejmě ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.