Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů od Applu aktuálně uběhlo již několik týdnů. Momentálně jsme v takové fázi, ve které máme po boku vývojářských beta verzí k dispozici i ty veřejné, tudíž si iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 či tvOS 15 může vyzkoušet již doopravdy každý. Všemožných novinek, se kterými Apple v nových operačních systémech přišel, je k dispozici opravdu hromada, byť se to na první pohled nemuselo zdát. I z toho důvodu se na našem magazínu můžeme neustále těmto novinkám a vylepšením věnovat. Konkrétně se v rámci tohoto článku podíváme na vylepšení aplikace Fotky v iOS 15.

iOS 15: Jak ve Fotkách vybrat fotografie, které se objeví ve vzpomínce

V minulých dnech už jsme se vylepšení aplikace Fotky v iOS 15 věnovali. Konkrétně jsme se podívali na novou funkci s názvem Memory Mixes. Právě kategorie Pro vás, potažmo vzpomínky, se v iOS 15 dočkaly velkého přepracování. Díky tomu si můžete být jistí, že vám Fotky zvládnou vytvořit ještě lepší vzpomínková videa. Nově si můžete dokonce přesně nastavit, které fotografie budou a nebudou součástí vybrané vzpomínky. Vaši volbu si pak Fotky zapamatují pro vytváření dalšího vzpomínkového videa. Postup pro vybrání fotek do vzpomínky je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky klepněte v menu na Pro vás.
  • Následně si v této sekci vyberte konkrétní vzpomínku, kterou chcete upravit, a klepněte na ni.
  • Tímto se spustí její přehrávání. Poté na displej při přehrávání znova klepněte, čímž se zobrazí ovládací prvky.
  • Dále v pravém horním rohu obrazovky rozklikněte ikonu tří teček v kroužku.
  • Zobrazí se malé rozbalovací menu, ve kterém klepněte na možnost Správa fotek.
  • Následně už si jen stačí vybrat fotky, které se (ne)mají v konkrétní vzpomínce zobrazit.
  • Po vybrání volbu potvrďte stisknutím Hotovo v pravém horním rohu.

Pomocí tohoto způsobu si tedy můžete nastavit fotografie, které se v konkrétní vzpomínce mají zobrazit. Nových funkcí v aplikaci Fotky z iOS 15 je opravdu mnoho, především pak tedy v rámci vzpomínek. I v následujících dnech se těmto vylepšením budeme věnovat, tudíž si můžete být stoprocentně jistí, že vám žádná nová funkce nezůstane skrytá. Později se například podíváme na to, jak lze do vzpomínek přidat vlastní hudbu či barevné filtry. Jestliže vás nové funkce v nových operačních systémech od Applu zajímají, tak určitě pokračujte ve sledování našeho magazínu.

Dnes nejčtenější

.