Zavřít reklamu

Bezedný zlatý důl. Tak přesně takto by se dal s trochou nadsázky označil obchod s aplikacemi pro iPhony, App Store. Jablíčkáři v něm totiž utrácí jako diví, což potvrdila i čerstvá data analytiků ze Sensor Tower. 

Podle dat, která mají analytici k dispozici, utratili jablíčkáři v prvním pololetí letoška v App Store neuvěřitelných 41,5 miliard dolarů, což je o 22 % více, než kolik utratili za stejné období v loňském roce. Nutno přitom podotknout, že už loňský rok byl na útraty v App Store extrémně silný, jelikož si mnozí uživatele nákupy v něm kompenzovali nemožnost vyrazit do obchodů kvůli karanténě, potažmo kupovali softwary potřebné pro svou práci. Další extrémně zajímavou informací je pak to, že hlavní konkurence App Store ve formě Google Play vygenerovala za stejné období “jen” 23,4 miliardy dolarů, což je však ve velkém dáno tím, že v ní naleznete mnohem víc aplikací zdarma, které mohou být použit jako alternativy k těm placeným. 

app store

Je prakticky jasné, že se nákupní zvyky jablíčkářů v App Store v následujících měsících nezmění a obchod bude tedy i nadále generovat čím dál větší peníze. Do popředí se totiž dostávají předplatné služby, které jsou v kombinaci s mikrotransakcemi ve hrách a aplikacích doslova zlatým dolem. Když k tomu pak přičteme i standardní platby za hry a aplikace, kterých je v App Store čím dál více, je jasné, že sestupný trend očekávat v žádném případě nelze. Bude nicméně velmi zajímavé sledovat minimálně to, kdy a zda vůbec začne zběsilý růst App Storu brzdit. 

Dnes nejčtenější

.