Zavřít reklamu

Aktuálně jsou více než tři týdny od doby, kdy Apple na vývojářské konferenci WWDC21 představil nové verze operačních systémů. Pokud jste to nepostřehli, tak jsme se dočkali vydání iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Ihned po skončení úvodní prezentace Apple zpřístupnil první vývojářské beta verze, díky kterým bylo možné si systémy ihned vyzkoušet. Před několika hodinami pak jablečná společnost zpřístupnila také veřejné beta verze, takže si zmíněné systémy může nainstalovat už doopravdy každý. Všem novinkám z nových systémů se na našem magazínu neustále věnujeme a ani dnes tomu nebude jinak. V tomto článku se budeme věnovat Fotkám v iOS 15.

iOS 15: Jak ve Fotkách vylepšit vzpomínky v Memory Mixes

Fotky, potažmo sekce Pro vás, která se v nich nachází, mi přijde mezi uživateli velmi podceněná. V rámci této sekce se totiž nachází všemožné vzpomínky, fotografie sdílené s vámi, doporučené fotografie a další obsah, který by se vám mohl líbit. S příchodem iOS 15 jsme se pak dočkali mnoha nových funkcí, které jsou v nativní aplikaci Fotky dostupné. Jedna z těchto funkcí se nazývá Memory Mixes a můžete díky ní skvěle vylepšit vzhled a styl vašich vzpomínek. Pojďme se společně podívat, jak na to:

  • Prvně na vašem iPhonu s iOS 15 přejděte do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky klepněte na sekci Pro vás.
  • Zde si pak najděte konkrétní vzpomínku, kterou chcete vylepšit, a klepněte na ni.
  • Tímto se spustí přehrávání vzpomínky. Klepněte na ni ještě jednou, čímž se zobrazí ovládací prvky.
  • Následně v levém dolním rohu stiskněte ikonu noty s hvězdičkou. Otevře se rozhraní Memory Mixes.
  • Zde už se můžete vrhnout do vylepšování a úpravy stylu.

Konkrétně je možné styly upravovat dvěma způsoby. Můžete přímo přejíždět prstem zprava doleva (a naopak), čímž se budou styly měnit, popřípadě můžete v pravém dolním rohu klepnout na ikonu efektů a vzhled vzpomínky si jednoduše vybrat. U prvního způsobu však ihned vidíte, jak bude vzpomínka vypadat. Kromě vzhledu vzpomínky se mění také hudba, která na pozadí hraje. Tuto hudbu vybírá umělá inteligence na základě toho, jaký je obsah vzpomínky a jaký je vybrán styl. Pokud chcete hudbu nastavit dle vlastního uvážení, tak klepněte ve spodní části obrazovky na ikonu noty s +.

Dnes nejčtenější

.