Zavřít reklamu

Titulek tohoto článku je samozřejmě třeba brát trochu nadneseně, ve zkratce by se tak však dal shrnout rozhovor, který Yahoo poskytla dvojice vysoce postavených manažerů Applu, a to ředitelka produktového marketingu pro Apple Watch Deidre Caldbeck a technologický viceprezident Kevin Lynch.

Rozhovor se nesl ve znamení novinek ve watchOS 8 a tím, co všechno bude možné s novou verzí operačního systému pro Apple Watch dělat. Apple první novinky představil na WWDC 2021 a za zmínku rozhodně stojí zásadně předělaná aplikace Peněženka. Do té bude nově možné přidat daleko více věcí, než tomu bylo doposud. Jde zejména o další kreditní karty, lístky do kina, letenky či jízdenky a další osobní identifikační dokumenty, pokud bude jejich elektronická podoba oficiálně uznaná (v některých amerických státech takto půjde načíst například řidičský průkaz).

Podle Deidre Caldbeck jde vizi budoucnosti, kdy uživatelé nebudou nuceni nosit peněženky a všechny své důležité doklady budou mít doslova na dosah ruky, a to na svém zápěstí. Nebude to hned, ale (zejména v USA) se podpora pro elektronické verze osobních dokumentů pomalu ale jistě rozšiřuje. Zatím bude pouze 12 z 50 států oficiálně uznávat elektronické kopie identifikačních dokladů jako legitimní, toto číslo by však mělo růst. Dá se očekávat, že se tato podpora postupně (a pomalu) rozšíří i mimo hranice USA. Zejména nabídne-li Apple solidní a funkční nástroj.

Ve finále však nepůjde jen o dokumenty. V blízké budoucnosti by měly Apple Watch umět i to, co je dnes už běžné u iPhonů – tedy schopnost odemykat zámky, ať už jde o ty ve dveřích, nebo například od automobilů. Cílem Applu je v tomto ohledu i nadále zvyšovat samostatnost hodinek, které by měly být čím dál tím více „standalone“ zařízení, které je čím dál tím méně závislé na svém „mateřském“ iPhonu.

Dnes nejčtenější

.